Federer preživel kalvarijo petih nizov

25.01.2009

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Drugi nosilec teniškega turnirja za grand slam v Melbournu Švicar Roger Federer se je rešil iz čeških klešč Tomasa Berdycha.

Roger Federer je namreč izgubil prva dva niza v 4. krogu, nato pa udaril nazaj in slavil s 4-6, 6-7 (4-7), 6-4, 6-4, 6-2. ''Uživam v takšnih dvobojih, kajti zgodijo se izredno redko. V svoji karieri sem imel le pet ali šest takih'', je dejal Roger po dvoboju, ki ga je zaključil z asom v petem nizu.''Bil sem že v škripcih in Tomas me je gnal do limita. Upam,da je to dobra napoved za nadaljevanje'', je še dodal.

Roger Federer je danes svojim navijačem spet skrajšal kakšen dan življenja

Berdych je v prvem nizu že takoj na začetku napravil brejk, ki ga je obdržal do konca ter povedel 1-0 v nizih. V drugem nizu se je Federer pri 5-5 že soočil z dvema brejk žogama, a je igro pripeljal do podaljška, ki pa ga je neobičajno izgubil. Zaostanek 2-0 v nizih je bila huda preizkušnja za Rogerja, ki je nazadnje zaostajal s tako razliko na wimbledonskem finalu z Rafaelom Nadalom.

Toda švicarska mašina se je ogrela v pravem trenutku. V tretjem nizu je počasi začel treti odpor Čeha, ki mu je enkrat že prizadel hud poraz, ko ga je izločil na olimpijskem turnirju leta 2004 v Atenah. V tretjem nizu je Berdych zgrešil smash žogo, ki je nagnila tehtnico na Švicarjevo stran. Federerjev servis je začel delovati in po petih nizih kalvarije, se je trikratni zmagovalec Melbourna le uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka Argentinec Juan Martin del Potro.

 

Juan Martin del Potro dokazuje, da lanska sezona ni bila nobeno naključje

Argentinec je v dvoboju dveh mladih igralcev, ki se počasi vzpenjati proti najboljšim, v štirih nizih ugnal še zadnje hrvaško upanje, Marina Čilića s 5-7, 6-4, 6-4, 6-2. Več kot tri ure je potreboval Argentinec za uvrstitev med najboljših 8 potem, ko je izgubil prvi niz.''Razmere so bile izredno težke za igro in zelo sem vesel, da sem se pobral po zaostanku'', je dejal del Potro, ki je z 20 leti postal najmlajši četrtfinalist po Richarju Krajicku leta 1992.

Američan Andy Roddick je v prvih štirih krogih na OP Avstralije svojim nasprotnikom oddal le en niz

V četrtfinale se je uvrstil tudi Američan Andy Roddick, ki je ta trenutek tudi v dobri formi. Španca Tommyja Robreda je premagal v treh zaporednih nizih s 7-5, 6-1, 6-3. Roddick je do uvrstitve med najboljših osem igralcev letošnjega Aussie Opna oddal le en niz, danes pa je Špancu Robredu serviral 13 asov. Njegov naslednji nasprotnik bo zmagovalec dvoboja med branilcem naslova Novakom Djokovićem in finalistom leta 2006 Marcosom Baghdatisom.

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Australian Open 2009
Melbourne, AUS
Januar 19 - Februar 2, 2009
Nagradni sklad: $1014224
Podlaga: Trda
Tip: ATP




4.krog:

RODDICK (ZDA/7) - ROBREDO (ŠPA/21)
7:5, 6:1, 6:3

DJOKOVIĆ (SRB/3) - BAGHDATIS (CIP)

DEL POTRO (ARG/8) - ČILIĆ (HRV/19)
5:7, 6:4, 6:4, 6:2
FEDERER (ŠVI/2) - BERDYCH (ČEŠ/20)
4:6, 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:2

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete