Sanje Jelene Dokić so se končale v četrtfinalu

27.01.2009

MELBOURNE, AVSTRALIJA - V četrtfinalu OP Avstralije, prvega teniškega grand slama sezone, se je končala predstava avstralske državljanke Jelene Dokič, ki ima srbske korenine, rojena pa je bila v Osijeku.

Nekoč 4. igralka sveta je po obilo družinskih težavah vendarle našla pravo pot in to na kakšen način. Lani je začela nastopati na ITF turnirjih, kjer je zabeležila nekaj odmevnih rezultatov, nato pa si je na decemberskih internih avstralskih kvalifikacijah priigrala povabilo organizatorja za nastop v Melbournu.

Njena pravljica je trajala do današnjega dne, ko jo je v četrtfinalu po težki borbi in 2 urah in 17 minutah porazila Rusinja Dinara Safina s 6-4, 4-6, 6-4. Dokićeva je v teh petih dvobojih dokazala, da še kako zna igrati tenis in njena uvrstitev med osem najboljših ni samo posledica domačega terena in zanosa pred domačimi navijači. 'Ponosni smo nate' in 'Ti si naša inspiracija' ter 'Australia loves Jelena Dokić' so bile besede napisane na transparentih, ki so jih gledalci prinesli sabo in povedo vse. Jelena Dokić je ta teden dvignila na noge celo Avstralijo.

Veliki 'come back' Jelene Dokić je v četrtfinalu OP Avstralije ustavila Dinara Safina

V prvem nizu je Jelena na hitro izgubila servis, svojo napako pa popravila v šesti igri, ko je izenačila na 3-3. Njena slabša stran igre je nedvomno servis, ki ga je izgubila pri 4-4, posledično pa tudi niz. V drugem nizu sta imeli obe težave pri začetnem udarcu takoj na začetku, a je Jelena povedla 2-0. Safina je v 10 igri drugega niza naredila kar tri dvojne napake in Dokićevi podarila žogo za niz. Rusinja je v drugem nizu napravila kar osem dvojnih napak in servirala en as.

Srce gledalcev se je ustavilo, ko je Dokićeva izgubila servis takoj na začetku odločilnega niza in je Safina povedla 2-0. V nadaljevanju se je Rusinja izvlekla iz številnih brejk priložnosti nasprotnnice, a le do 4-4. Z 52. nevsiljeno napako je Dokićeva zapravila začetni udarec v najbolj neugodnem trenutku in to je Dinara Safina pograbila z veliko žlico ter se uvrstila v polfinale. V četrtek bo z rojakinjo Vero Zvonarevo bila boj za veliki finale, kjer na OP Avstralije ni igrala še nobena. Rusinje so si tako že zagotovile vsaj eno mesto v sobotnem finalu, v jutrišnjem drugem delu četrtfinal pa imajo v ognju še dve železi, Svetlano Kuznetsovo in Eleno Dementievo.

Dinara Safina dobiva svoje dvoboje v tretjem odločilnem nizu

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Australian Open 2009
Melbourne, AUS
Januar 19 - Februar 1, 2009
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Četrtfinale:

(3) Dinara Safina (RUS) d. (WC) Jelena Dokic (AUS) 64 46 64
(7) Vera Zvonareva (RUS) d. (16) Marion Bartoli (FRA) 63 60



Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete