Epski španski obračun po več kot 5 urah na koncu dobil Rafeal Nadal

30.01.2009

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Hvala Fernando Verdasco, hvala Rafel Nadal za izjemno polfinalno predstavo na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije. Predstavo za anale je na koncu po več kot 5 urah izjemnega boja dobil prvi igralec sveta Rafael Nadal s 6-7, 6-4, 7-6, 6-7, 6-4.

Izjemen boj za vsako točko, za vsak delček prostora na igrišču, se je začel vse od prvega začetnega servisa. V prvem nizu sta igralca do podaljšane igre prišla brez brejkov, čeprav je bilo na obeh straneh nekaj priložnosti. 'Tie break' je v končnici dobil 14. nosilec Verdasco in Nadalu vzel prvi niz na celotnem turnirju po 75 minutah igre.

V drugem je prvi igralec sveta v osmi igri prišel do štirih brejk priložnosti, ki jih ni izkoristil, a uspelo mu je prav v odločilni deseti, ko je prvo z izjemno forehand paralelo prišel do priložnosti za odvzem servisa in nato to tudi izkoristil. Gledalci na Rod Laver Areni so spremljali dvoboj že 2 uri in deset minut, rezulatat na semaforju pa je bil 1-1 v nizih.

Rafa se je uvrstil v finale, kjer bo spet igral s starim znancem, Rogerjem Federerjem

Tretji niz se je začel prav nasprotno. Rafa je prišel do tako željenega brejka že v drugi igri vendar se žilavi Verdasco tudi slučajno ni predal in Nadalu napravil ribrejk brez izgubljene točke ter na svoj servis izenačil na 2-2. Izjemna borbenost na obeh straneh je prvo prinesla uspeh lanskoletnemu polfinalistu Nadalu, ki je po še enem brejku povedel 4-2, ki pa ni bil dovolj, saj je Verdasco ponovno pridobil izgubljeno. Gledalci so bili nad predstavo vse bolj navdušeni in dvorana je za vsako točko skočila na noge. Niz se je tokrat odločil v 'tiebreaku', kjer je Nadal vrnil rojaku za prvi niz in po vodstvu 4-1 suvereno dokončal niz v svojo korist.

Četrti niz je zopet postregel z izjemno igro na obeh straneh, ki je pripeljala do naslednje podaljšane igre. Fernando Verdasco je takoj z dvema mini brejkoma povedel 3-0 nato pa z izjemno igro do konca povsem deklasiral Nadala v podaljšani igri, kjer ga je pustil le na eni točki. Po 4 urah in 15 minutah sta na navdušenje gledalcev prišla do petega odločilnega niza.

 

Gledalci so v španskem polfinalnem obračunu videli najboljšo predstavo letošnjega turnirja na OP Avstralije

 

Petkratni zmagovalec turnirjev za grand slam Nadal je že v drugi igri imel priložnost za prednost, a se je Verdasco spet izvlekel. Neverjetna igra in borba se je nadaljevala in Rod Laver Arena je pokala od navdušenja. Tudi v šesti in osmi igri prvemu igralcu sveta, 22-letnemu Nadalu ni uspelo izkoristiti priložnosti za brejk. Po več kot 5 urah igre je bil Fernando Verdasco zlomljen, ko je Nadalu z dvojno napako podaril tri zaključne žoge, nato dve ubranil, a se mu je roka zatresla v zadnji točki, ko je s še eno dvojno napako podaril Nadalu letošnji melbournski finale.

Fernando Verdasco je polfinalni boj s prvim igralcem sveta izgubili šele po 5 urah izjemne borbe

Finalni obračun OP Avstralije bo v nedeljo ob 9.30, prvič pa se bosta v Melbournu pomerila stara znanca Rafael Nadal in Roger Federer. ''El Classico'' po pred male zaslone brez dvoma pritegnil celoten teniški in ostali svet.

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Australian Open 2009
Melbourne, AUS
Januar 19 - Februar 2, 2009
Nagradni sklad: $1014224
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Polfinale:

Rafael Nadal (ESP) Fernando Verdasco (ESP) 76 46 76 57 64

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete