Super Serena četrtič kraljica Melbourna

31.01.2009

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prišla, videla, zmagala bi lahko opisali finalni dvoboj prvega teniškega grand slama sezone za Sereno Williams, ki je demonstrirala šolo tenisa ruski igralki Dinari Safini.

Serena Williams, ki tu zmaguje vsake dve leti (2003, 2005, 2007, 2009) je s svojo rusko tekmico v finalu pospravila v uri igre z rezultatom 6-0, 6-3. Za temnopolto kraljico je to 10. zmaga na turnirjih za grand slam, s tem pa je postala sedma igralka, ki je v karieri v svoje vitrine pospravila 10 ali več lovorik s štirih največjih tekmovanj.

Za nameček si je Serena povrnila tudi prvo mesto na ženski teniški lestvici WTA, ki ga je do sedaj držala Jelena Janković. Več kot zasluženo, saj Serena definitivno igra najboljši tenis v ženski konkurenci in včasih se zazdi, da zmaga kadarkoli ji zapaše.

Serena Williams je s prepričljivo igro več kot zasluženo dobila OP Avstralije in s tem tudi 1. mesto na ženski teniški lestvici WTA

Na letošnjem OP Avstralije je začela zmagovati v dveh nizih proti sicer slabšim nasprotnicam, nato pa se je v 4. krogu rešila poraza, ko ji je Belorusinja Victoria Azarenka dvoboj zaradi bolezni po dobljenem prvem nizu predala. Tudi v četrtfinalu je bila že tik pred porazom, ko je Svetlana Kuznetsova v drugem nizu že servirala za zmago, a se je nepopustljiova Serena takrat kar sama motivirala (beri: Serena Williams bi za kazen potovala v ekonomskem razredu!). V polfinalu je brez težav ugnala letos nepremagljivo olimpijsko zmagovalko Eleno Dementievo, danes pa je v finalu povsem dotolkla vročo Dinaro Safino, ki je po OP Francije (izgubila z Ano Ivanović) sedaj finalni dvoboj izgubila tudi na OP Avstralije.

Dinara Safina bo morala na zmagoslavje z največjih štirih turnirjev še malo počakati ali pa upati na slabšo formo Serene Williams in ostalih tekmic

Serena je prvi niz začela atomsko in po 22 minutah zavezala kravato Rusinji. Američanka je bila 100% na svoj prvi servis in izjemno igralsko razpoložena. Trikrat je odvzela servis Dinari Safini, ki ji ni služil že od začetka turnirja, a do finala je bila njena igra dovolj za zmage. Dinara je do svoje prve igre prišla šele v drugem nizu in izenačila na 1-1. Če je imela še kaj upanja, pa se je to razblinilo, ko ji je sedaj štirikratna zmagovalka Melbourna napravila brejk v čerti igri in povedla 3-1. Rusinja se je počasi sprijaznila z usodo in po 59 minutah čestitala tekmici za osvojen naslov.

Serena je osvojila kar 30 točk več od nasprotnice (58:28), na prvi servis je osvojila 95% točk (Dinara le 52%), zadela 23 winnerjev (14) in napravila le 7 nevsiljenih napak (21).

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Australian Open 2009
Melbourne, AUS
Januar 19 - Februar 1, 2009
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Serena Williams (USA) Dinara Safina (RUS) 60 63

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete