Dekleta so si zagotovila obstanek kljub porazu proti Dankam

07.02.2009

TALIN, ESTONIJA - Slovenska ženska teniška FED Cup reprezentanca je izpolnila cilj in se je obdržala v I. evroafriški skupini.

Po zmagi nad Avstrijkami so naše upale le še na avstrijski poraz proti Dankam in Belorusinjam, ki jih je nato razveselil z obstankom v skupini. Zadnje srečanje je Slovenija odigrala z Dankami in izgubila z 1-2 po porazu v dvojicah, ki očitno niso naše najboljše orožje, saj so dekleta v tem elementu izgubila vsa tri srečanja.

Edino točko je Sloveniji zagotovila Maša Zec Peškirič, ki je v prvem dvoboju ugnala manj znano Danko Mai Grage s 6-4, 7-5. Drugi dvoboj je pripadel Andreji Klepač, ki pa je 'klecnila' proti Hanne Skak Jensen, ki se na lestvici WTA nahaja šele na 419. mestu. Tekmo dvojic, ki je odločala o zmagi so dobile Danke, ki pa so nastopile brez prve zvezde Caroline Wozniacki, saj tekma ni več odločala o ničemer.

 

Poškodba ahilove tetive je prestavila začetek sezone naši najboljši teniški igralki Katarini Srebotnik

Naša dekleta so bila oslabljena za prvo ime slovenskega tenisa Katarino Srebotnik, ki se je nastopu morala odpovedati zaradi poškodbe ahilove tetive. Kata bo tako začetek sezone še malo prestavila (podobno kot Marija Šarapova), saj bo manjkala tudi na WTA turnirju v Parizu, ki se začne v ponedeljek.

pripravil: L.S.

foto: Getty Images

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete