Klein odnesel naslov Žemlji

08.02.2009

BURNIE, AVSTRALIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja se je na zadnji postaji avstralske turneje ustavil šele na zadnji stopnički.

V finalu turnirja serije challenger na tasmanijskem Burniju je bil za 22-letnega Žirovničana premočan Avstralec Brydan Klein s 6-3, 6-3, četrti nosilec, ki je na nedavnem OP Avstralije v Melbournu prišel do 2. kroga, kjer je klonil proti Švicarju Stanislasu Wawrinki. Grega, ki je bil na turnirju tretjepostavljeni igralec,  je do finala izločil kar tri Avstralce in enega Japonca, v polfinalu pa je padel tudi 1. nosiec Peter Luczak.

''Vem, da igram dobro in potem rezultati pridejo sami od sebe'', je samozavesten Žemlja, ki mu je smola odnesla prvi slovenski nastop na glavnem delu OP Avstralije potem, ko je v tretjem krogu proti Izraelcu Seli zapravil 5 zaključnih žog. ''To sem premlel vsaj stokrat, a kar je bilo je pozabljeno. Pred mano so novi izzivi'', je še dodal Grega, ki se jutri po enomesečni avanturi na južni polobli vrača v domovino skupaj s prijateljem Blažem Kavčičem.

Grega Žemlja je klonil šele v finalu Burnija, skupaj z Blažem Kavčičem pa sta igrala tudi dvojke

Po prihodu v Slovenijo naša fanta čakajo priprave za pokal Davis, kjer bomo na Otočcu merili moči z Egiptom.

Dobitnik priznanja za najboljšega tenisača leta 2008 Grega Žemlja, se bo v ponedeljek na lestvici ATP povzpel še vsaj 10 mest višje in tako ponovno popravil najboljšo slovensko uvrstitev vseh časov. V Burniju (50,000$) je z uvrstitvijo v finale dobil 45 točk in ček za 4,240 ameriških dolarjev.

pripravil: L.S.

foto: Facebook-Grega Žemlja

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete