Shahar Peer ima velike težave zaradi politike Izraela

15.02.2009

DUBAJ, ZAE - Potem, ko so protestniki že januarja na teniškem turnirju v novozelandskem Aucklandu zahtevali, da se izraelska državljanka Shahar Peer umakne s turnirja zaradi napadov v Gazi, so ji sedaj krivico storili še v Združenih arabskih emiratih.

Tokrat ji niso izdali vizuma za vstop v državo, kjer se v ponedeljek začenja močan turnir vreden 2 milijona ameriških dolarjev. Na spisku prijavljenih je vseh prvih deset igralk s teniške WTA lestvice, Shahar Peer pa naj bil v 1. krogu igrala s 15. nosilko Anno Chakvetadze.

Izraelka Shahar Peer ima na Touru velike težave zaradi politike njene države

"Zelo smo razočarani nad to odločitvijo. Shahar Peer ima pravico nastopiti na tem turnirju," je povedal vodja združenja igralk WTA Larry Scott, ki je dal tako jasno vedeti, da šport nima nobene veze s politiko. Vodstvo organizacije WTA  je sicer dovolilo, da se turnir odigra, a kot pravijo na združenju, zadeva s tem ni zaključena. *"Politika WTA v takšnih primerih je jasna. Noben gostitelj ne sme preprečiti nastopa igralki, ki si ga je slednja priborila s svojo uvrstitvijo na jakostni lestvici," je povedal Scott in dodal, da WTA razmišlja celo o tem, da se Dubaju turnir odvzame.

*citat iztrgan iz Sportala

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete