Velika vrnitev Amelie Mauresmo

15.02.2009

PARIZ, FRANCIJA - Na teniškem WTA turnirju serije Premier v Parizu je kar malo senzacionalno slavila domača igralka Amelie Mauresmo.

Francozinja, ki je na ponoven uspeh čakala skoraj dve leti, je v finalnem dvoboju pred polno dvorano slavila proti olimpijski zmagovalki in dobitnici dveh letošnjih turnirjev (Auckland, Sidney) Rusinji Eleni Dementievi s 7-6, 2-6, 6-4. Uspeh je toliko večji, saj je Amelie prav pred enim letom že razmišljala o koncu kariere, če bi se njeni slabi rezultati nadaljevali še naprej. Verjetno ji po tem velikem uspehu na domačem terenu ni žal.

Osma nosilka turnirja Mauresmojeva je prvi niz dobila po podaljšani igri, nato pa se je v drugem nizu bolje znašla tretjepostavljena Rusinja, ki ga je dobila s 6-2. Očitno je bil srednji del dvoboja le kratek predah za nekdanjo številko ena, sedaj 24. igralko sveta, saj je dobila zadnji niz in dvignila lovoriko prvič po Antwerpnu leta 2007.

Amelie Mauresmo se je odvalil kamen od srca

Igralki finala sta že stari znanki, saj je bil to njun 15. medsebojni dvoboj, več uspeha pa ima Francozinja, ki je zmagala že devetič in v svojo vitrino dodala še 25. lovoriko s turnirjev ranga WTA.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Open GDF SUEZ 2009
Pariz, FRA
Februar 9-15, 2009
Nagradni sklad: $700000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale:

(8) Amélie Mauresmo (FRA) d. (3) Elena Dementieva (RUS) 76(7) 26 64



Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete