Maša Zec Peškirič, senzacija Bogote, je že v četrtfinalu!

18.02.2009

BOGOTA, KOLUMBIJA - Potem ko je v 1. krogu slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič presenetljivo odpravila prvopostavljeno Italijanko Flavio Pennetto, je danes z odlično igro v dveh nizih s 6-4, 6-3 pospravila še s Čehinjo Petro Četkovsko.

Maša je 82. igralko sveta ugnala v 1 uri in 7 minutah. Slovenka je izkoristila pet brejk priložnosti od dvanajstih medtem, ko je nasprotnici ponudila 4 odvzeme servisa, izkoriščena pa sta bila samo dva. Dvoboj je odločil predvsem večje število osvojenih točk na drugi servis, ki ga je imela Peškiričeva, v točkah pa je Slovenka tako ali tako prevladovala. Na koncu jih je osvojila kar 19 več od Čehinje (66-47).

Maša Zec Peškirič je senzacija turnirja v Bogoti. Odlične predstave so jo pripeljale že v četrtfinale.

Med tema dvema igralkama je bil to prvi dvoboj, 22-letna Maša pa se je z zmago uvrstila že v četrtfinale oziroma med osem najboljših na močnem WTA turnirju v Bogoti. Verjetno je odveč povedati, da je za Mašo to največji rezultat kariere, saj še nikoli ni prišla dlje kot do prvega kroga na turnirjih serije WTA.

Za preboj v polfinale bo Maša igrala z Romunko Edino Gallovits, 67. igralko sveta, ki je letos na OP Avstralije prilezla do 2. kroga.

pripravil: L.S.

foto: Getty Images

Copa Sony Ericsson Colsanitas 2009
Bogota, KOL
Februar 16-22, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA



2.krog:

Edina Gallovits (ROU) d. (5) Klara Zakopalova (CZE) 63 64
Ioana Raluca Olaru (ROU) d. Maret Ani (EST) 64 62

Maša Zec Peškirič (SLO) Petra Cetkovska (CZE) 64 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete