Djoković v ČF s Tsongo; Murray se je znesel nad Troickim

01.04.2009

MIAMI, ZDA - Številka 3 ATP teniške lestvice Novak Djoković se bo v četrtfinalu turnirja serije 1000 v Miamiju pomeril s starim znancem zadnjega leta Francozom Jo-Wilfriedom Tsongo, Britanec Andy Murray pa je v 4. krogu povsem dotolkel Viktorja Troickega.

Zmagovalec letošnjega turnirja v Dubaju Djoković je dokaj lahko ugnal Čeha Tomasa Berdycha s 6-3, 6-2. V dvoboju je izkoristil 5 brejk priložnosti od 11 in drugič premagal Berdycha, ki je pred tem izločil Američana Jamesa Blaka. ''Na tem nivoju turnirja ni lahke tekme'', je dejal Nole. ''Igral se z igralcem, ki je v Top 20 in je sposoben premagati vsakogar. Tomas je agresiven igralec in tu nimaš kaj kalkulirati. Edino kar sem vedel je, da je nekoliko nesiguren z osnovne črte kar je bilo očitno tudi danes. Bil sem potrpežljiv in to se je obrestovalo''.

Ali bo Tsonga še petič zapored boljši od Djokovića?

Nole je pred dvemi leti tu zmagal brez izgubljenega niza. Na poti do naslova je ugnal Nadala, Murraya in Canasa, nato pa je lani izpadel že v uvodnem krogu proti Kevinu Andersonu. Njegov naslednji naprotnik bo stari znanec Jo-Wilfried Tsonga, katerega je premagal v njunem prvem medsebojnem dvoboju v finalu OP Avstralije 2008. Da bo četrtfinalni boj toliko bolj zanimiv pove že dejstvo, da je naslednje štiri dvoboje dobil Francoz, vključno z letošnjim polfinalom v Marseillu.Tsonga (10. nosilec) je danes zmagal v francoskem dvoboju proti Gilleju Simonu s 6-7(6), 6-3, 6-2. ''Proti Tsongi sem štirikrat izgubil in verjetno ima zato tu rahlo prednost. No, najini dvoboji so bili vedno tesni, zato mi bo jutri velik izziv zmagati'', je še dodal Djoković.

Polom na celi črti je doživel Srb Viktor Troicki

Britanec Andy Murray se je uvrstil v svoj drugi četrtfinale turnirja Sony Ericsson Open z veliko zmago. Pravzaprav je Srb Viktor Troicki doživel pravo katastrofo, saj se je Škot nad njim prav lepo znesel s 6-1, 6-0. Troicki je v 58 minutah petkrat izgubil servis in osvojil le 5 točk na Andyev prvi servis. 21-letni Murray bi z naslovom v Miamiju prišel do tretje lovorike na turnirjih serije Masters 1000 po zmagi v Cincinnatiju in Madridu. Prav posebno priložnost pa bo Murray imel v četrtfinalu, ko se dobi s Fernandom Verdascom, saj mu je prav Španec preprečil četrtfinalni nastop na prvem grand slamu sezone v Melbournu. Ali bo maščevanje sladko?

Fernando Verdasco bo v četrtfinalu poskušal dokazati, da njegova zmaga nad Murrayem v 4. krogu Melbourna ni bila naključje

Verdasco je brez težav v 4. krogu odpihnil Čeha Radeka Stepaneka s 6-2 in 6-2. V četrtfinalu bosta igrala še Argentinec Juan Martin del Potro in domačin Andy Roddck, prvi igralec sveta Rafael Nadal in drugopostavljeni Roger Federer pa sta svoja dvoboja dobila pozno ponoči po našem času.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Sony Ericsson Open 2009
Miami, ZDA
Marec 25-April 5, 2009
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: ATP



4.krog:

[3] N Djokovic (SRB) d [21] T Berdych (CZE) 63 62
[4] A Murray (GBR) d V Troicki (SRB) 61 60
[10] J Tsonga (FRA) d [7] G Simon (FRA) 67(4) 63 62
[8] F Verdasco (ESP) d [18] R Stepanek (CZE) 62 62
[1] R Nadal (ESP) vs [16] S Wawrinka (SUI) 76 76
[Q] T Dent (USA) vs [2] R Federer (SUI) 36 26
[5] A Roddick (USA) vs [9] G Monfils (FRA) 76 64
[11] D Ferrer (ESP) vs [6] J Del Potro (ARG)
36 26

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete