Viktorija Azarenka z vrhunsko predstavo na tron Miamija!

04.04.2009

MIAMI, ZDA - 19-letna Viktorija Azarenka je velika zmagovalka 4,5 milijona ameriških zelencev vrednega turnirja v Mamiju. Z neustrašno igro je ugnala 1. igralko sveta Američanko Sereno Williams s 6-3, 6-1.

V tretji in četrti igri prvega niza sta si igralki izmenjali odvzem servisa, a Azarenka je vse bolj pritiskala na Serenin servis, ki ji ga je spet vzela v sedmi igri in povedla s 4-3. Z izjemno predstavo je Belorusinja, ki živi v Ameriki v 1. nizu kar trikrat vzela servis Sereni in s štirimi zaporednimi igrami na svoj račun dobila ta niz s 6-3.

Serena je pokleknila na zadnji stopnički proti neustavljivi Viktoriji Azarenki

S slabim serviranjem v 4. igri drugega niza je prva igralka sveta sama prepustila svoj začetni udarec Azarenki (Serena je do sedaj dobila le 27% točk na svoj drugi servis), ki je na hitro prišla do prednosti s 4-1. Vrhunska predstava Azarenke se je nadaljevala in Serena ni imela prav nikakršnih možnosti za povratek in je do konca dvoboja, z izjemno nekaj točk, le gledala odlične poteze Belorusinje, ki je potrebovala tri žoge za končno zmago.

Belorusinja je zaslužena zmagovalka Miamija

Brez kalkulacij, s polno močjo in predstavo, ki si jo lahko pogleda velika večina najboljših igralk je najstnica iz Minska zasluženo dvignila lovoriko v Miamiju. Na celotnem 10-dnevnem turnirju ni izgubila niti niza, še več, tekmice je pokorila v velikem slogu. Že na OP Avstralije je bila Belorusinja na dobri poti, da teniškemu svetu pokaže vse svoje znanje, a jo je tam prav proti Sereni Williams ustavila bolezen, ko je že vodila po prvem nizu. Se je rodila nova teniška zvezda, ki jo ženski tenis tako potrebuje?

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Sony Ericsson Open 2009
Miami, ZDA
Marec 25 - April 4, 2009
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA



Finale.

Victoria Azarenka (BLR) Serena Williams (USA) 63 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete