Andy Murray nezaustavljiv!

05.04.2009

MIAMI, ZDA - Škotska teniška zvezda Andy Murray je nezaustavljivo prišel do nove lovorike. V finalu turnirja serije 1000 v Miamiju je premagal najboljšega srbskega teniškega igralca Novaka Djokoviča s 6:2,7:5.





Murray je pokazal svoj cel repertoar različnih udarcev v 1. nizu in povedel s 4:0, medtem pa je Djokovič kazal znake nervoze in gladko izgubil niz. V 2. nizu pa se je po konzultaciji s trenerjem stvar obrnila in Novak je 2 x odvzel servis Andyu ter povedel s 4:1. Andy je potreboval kar 16 točk v naslednji igri, da je ubranil servis in zmanjšal na 4:2.


Neverjetno kako imata podobni postavi!


Na to je do rezultata 5:4 Novaku odvzel servis, za izenačenje na 5:5 pa je sprožil 3 ase. V 11. igri je še enkrat odvzel servis nasprotniku in v 12. igri suvereno zaključil dvoboj. Dvoboj je končal s samo 19. ne vsiljenimi napakami, Djokovič jih je naredil kar 43.


Novaku Djokoviču tudi "molitva" ni pomagala


4. igralec sveta Andy Murray je tako osvojil že svoj 3. turnir serije 1000 in postal 1. britanski igralec, ki je osvojil Miami. V letošnji sezoni ima Murray 26 zmag in 2 poraza od lanskega julija pa 57/7 kar je najboljše na "touru".

foto : AP
propravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete