Zec Peškiričeva klonila po 3 urah in 20 minutah

15.04.2009

BARCELONA, ŠPANIJA - Druga slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič se je poslovila v 2. krogu WTA turnirja z nagradnim skladom 220,000 USD v španski Barceloni.

Maša se je na barcelonski turnir uvrstila kot srečna poraženka, saj je izgubila zadnji dvoboj proti Jakimovi, nato pa je svoj nastop zaradi poškodbe odpovedala Anabela Medina Garrigues iz Španije in tu je dobila priložnost Slovenka. Darilo je v 1. krogu izkoristila in premagala 20. igralko sveta Estonko Kajo Kanepi, v 2. krogu pa je naletela na pretrd oreh.

Mašo je danes 'pokopal' premajhen izkoristek brejk žog

Španka Jose Maria Sanchez Martinez se na lestvici WTA nahaja na 51. mestu, doma pa je prav iz Barcelone in morda ji je prav pomoč domačih gledalcev pomagala k zmagi, za katero je potrebovala kar 3 ure in 20 minut. En ključnih trenutkov dvoboja je bil že 1. niz, ko je 22-letna Maša vodila že 5-3, a je izgubila naslednje 4 igre in posledično niz. V drugem nizu je Slovenki odločilni brejk  in izenačenje uspelo v 12. igri, pa čeprav je zaostajala 0:40, v 3. nizu pa je Španka imela boljši izkoristek dobljenih točk na brejk priložnost, kar je na koncu dvoboj tudi odločilo.

Flavia Pennetta (na sliki) je morala priznati premoč rojakinji Roberti Vinci

V italijanskem dvoboju 2. kroga je Roberta Vinci odpravila drugopostavljeno Flavio Pennetto, Rusinja Marija Kirilenko je bila v dveh zaporednih nizih boljša od Francozinje Severine Bremond, kvalifikantka Anastazija Jakimova pa nadaljuje z dobrimi predstavami in je na turnirju zmagala že petič. Tokrat je izločila Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo.

pripravil: L.S.

foto: andaluciatennis.com, Facebook-Maša Zec Peškirič, bcnwta.com

Barcelona Ladies Open
Barcelona, Španija
April 13-19, 2009
$220,000/International
Pesek/Zunaj




2. krog:

Roberta Vinci (ITA) d. (2/WC) Flavia Pennetta (ITA) 61 62
(6) Maria Kirilenko (RUS) d. Severine Brémond (FRA) 75 62
María José Martínez Sánchez (ESP) d. (LL) Masa Zec Peskiric (SLO) 75 57 62
(Q) Anastasiya Yakimova (BLR) d. Magdalena Rybarikova (SVK) 36 63 60


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete