Federer še v Švici ni najboljši; Djoković zrušil še drugega Španca

16.04.2009

MONTE CARLO, MONAKO - Peti dan teniškega masters turnirja serije 1000 v Monte Carlu se je poslovil drugopostavljeni Roger Federer.

Čertkovi dvoboji so bili zaradi dežja prestavljeni na kasnejši čas, enega prvih pa sta odigrala rojaka in prijatelja Roger Federer in Stanislas Wawrinka. Trikratni finalist tega prestižnega turnirja v Monte Carlu Švicar Roger Federer pa se je letos poslovil že v 3. krogu, saj ga je Wawrinka ugnal v dveh zaporednih nizih s 6-4 in 7-5.

Dež je danes prestavil dvoboje iz dopoldanskega na popoldanski čas

Da je Federer izgubil primat najboljšega igralca sveta je znano in videno že nekaj časa, sedaj pa je na pesku izgubil še status najboljšega švicarskega igralca. Igra 4 leta in pol vladajočega igralca na lestvici ATP in drugega igralca sveta na peščenih igriščih zadnje čase je bila daleč od njegovih sposobnosti in to je odlični Wawrinka dobro izkoristil.

Taktiko ostalih igralcev (Nadal, Djoković, Murray) si je poslužil tudi drugi švicarski igralec Stanislas Wawrinka, ki je 27-letnemu Rogerju že v 1. nizu več kot 75% žog poslal na backhand, ki je več kot očitno njegova šibka točka. V 7. igri je Wawrinki uspel brejk, ki ga je zadržal do konca in je povedel v nizih. V drugem je že uvodoma odvzel servis olimpijskemu partnerju, a se je Federer izvlekel z ribrejkom. Skoraj 4 leta mlajši Wawrinka je vseskozi pritiskal na Federerjev servis (nekajkrat je to uspelo tudi Rogerju) kar se mu je obrestovalo v 11. igri, ko je povedel 6-5 in je bil z eno nogo že v četrtfinalu. No, Roger se je sicer boril do konca, a mu igre v podaljšek ni uspelo izvleči.

 Poglejte si intervju Stanislasa Wawrinke po dvoboju

 

''Odlično sem odigral, čeprav je vedno težko igrati proti dobremu prijatelju'', je dejal Wawrinka. ''Verjamem, da se Roger še ni dobro pripravil na to podlago, saj je sem prišel šele dva dni pred turnirjem. Kakorkoli, imela sva vzpone in padce v igri in mislim, da sem bil psihološko močnejši''.

Stanislas Wawrinka je prvič premagal Rogerja Federerja (dvakrat je izgubil na trdi podlagi)

Že v prvem dvoboju dneva je Španec Fernando Verdasco povozil rojaka davida Ferrerja s 6-3, 6-1, kvalifikant Andreas Beck iz Nemčije pa je pripravil še eno presenečenje, saj je vzel četrtfinale  Argentincu Juanu Monacu.

Srbski teniški igralec Novak Djoković je v dvoboju 3. kroga dobil še drugi španski skalp in v kolikor bi rad prišel do polfinala in izenačil lanski rezultat, bo moral dobiti še enega. Nole je bil na dobri poti, da Albertu Montanesu prekine nadaljevanje že po dveh nizih, a ga je zmotil dež, ko je vodil 1-0 in 4-3 v drugem nizu z brejkom prednosti. V nadaljevanju je Novak zapravil prednost in nasprotniku celo dopustil, da je tekmo zvlekel v odločilni niz. Očitno jezni Srb, se je v tretjem nizu znesel nad nasprotnikom in mu zavezal kravato za končnih 6-1, 6-7 in 6-0. Djoković se bo v četrtfinalu pomeril z vročim Fernandom Verdascom.

Novak Djoković se v Monte Carlu počuti kot na španskem državnem prvenstvu

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Monte-Carlo Rolex Masters
Monte-Carlo, Monako
April 12-19, 2009
ATP World Tour Masters 1000
€2,750,000 / 56 Žreb
Pesek




3.krog:

[7] F Verdasco (ESP) d [10] D Ferrer (ESP) 62 61
[Q] A Beck (GER) d J Monaco (ARG) 36 62 75
[1] R Nadal (ESP) vs [Q] N Lapentti (ECU)
[13] S Wawrinka (SUI) vs [2] [WC] R Federer (SUI) 64 75
A Montanes (ESP) vs [3] N Djokovic (SRB) 16 76 06
[4] A Murray (GBR) vs [Q] F Fognini (ITA)
[12] D Nalbandian (ARG) vs [8] N Davydenko (RUS)
S Bolelli (ITA) vs [WC] I Ljubicic (CRO)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete