Super Nadal petič slavil tudi v Barceloni!

26.04.2009

BARCELONA, ŠPANIJA - Barcelona Open Banco Sabadell, turnir serije ATP 500, je še petič zapored v rokah najboljšega igralca sveta Rafaela Nadala, ki ni oddal niti niza.

V ponovitvi finala 2008 je kralj (peščenih) igrišč upravičil vlogo favorita in še enkrat več (7-3) ugnal rojaka Davida Ferrera, tokrat s 6-2 in 7-5 . 24 zaporedna zmaga na katalonskem turnirju mu je prinesla še rekordni peti zaporedni naslov, skupno pa ima na tem turnirju 25 zmag in en samcat poraz, ki ga je doživel kot 16-letni fant leta 2003 proti Alexu Corretji.

 Rafael Nadal na rdečem pesku Barcelone ni imel resnega tekmeca

1. niz se je začel s tremi brejki, nato pa je Nadal dobil svoj servis v 4. igri in povedel 3-1. S še enim odvzemom servisa je že po 30 minutah prišel do neulovljive prednosti, ki mu je malo kasneje prinesla prinesla prvi niz. Rafa je imel v 1. nizu še največ težav z realizacijo prvega servisa, v tej statistiki pa ni briljiral niti Ferrer, ki je danes igral v drugem letošnjem finalu (prvega je izgubil v Dubaju proti Novaku Djokoviću).

Drugi niz je bil veliko bolj izenačen. Začetek je bil zelo podoben uvodnemu delu srečanja, le da sta si igralca tokrat izmenjala dva brejka. Ferrer, doma iz Valencije in Nadal, doma iz Mallorce, sta držala svoj servis vse do 11. igre, ko je najboljšemu Špancu uspel brejk, nato pa je izkristil drugo zaključno žogo in zmagal po malo manj kot 2 urah igre.

Statistika najboljšega igralca sveta na pesku je nevejetna. 22-letni Nadal je dobil zadnjih 25 dvobojev na rdečem pesku (nazadnje je izgubil lani v Rimu proti Juanu Carlosu Ferrerju), od leta 2005 pa je nanizal 142 zmag in le 4 poraze! Z današnjo zmago je v svojo vitrino pospravil še 35 pokal s turnirjev serije ATP in turnirjev za Grand Slam, v finalu pa je igral še devetkrat.

David Ferrer se je boril in boril, a kaj, ko je imel na drugi strani mreže Rafaela Nadala

Juri se začenja naslednji turnir serije 1000 v večnem mestu Rim, kjer so že zbrani vsi najboljši igralci, današnja finalista pa se jim bosta pridružila jutri.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Barcelona Open Banco Sabadell
Barcelona, Španija
April 20-26, 2009
ATP World Tour 500
€1,995,000 / 56 Žreb
Pesek




Finale:

Rafael Nadal (ESP) David Ferrer (ESP) 62 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete