Polona Hercog v 1. krogu 'razbila' Rusinjo Djačenko!

28.04.2009

FES, MAROKO - Odlične predstave Polone Hercog se nadaljujejo tudi na turnirjih najvišjega ranga. Slovenska najstnica je v 1. krogu maroškega WTA turnirja izločila Rusinjo Vitalijo Djačenko s 6-1 in 6-2 .

Polona se je na glavni del turnirja prebila iz kvalifikacij, danes pa ji je na poti za vstop med najboljših 16 stala Vitalija Djačenko, ki se je v glavni žreb uvrstila kot srečna poraženka. Čeprav je bila 19-letna Rusinja 1. nosilka kvalifikacij (149. na WTA) je v zadnjem krogu izgubila s Španko Castro. No, tudi sreča ji ni pomagala v 1. krogu, kajti naletela je na odlično Polono Hercog, ki je Rusinjo pospravila v 1 uri igre.

Polona se počasi bliža najboljšim igralkam sveta in dokazuje, da lahko v prihodnosti na njo še kako resno računamo

Prvi niz je potekal povsem po notah igralke iz Kamnice pri Mariboru, saj je kar štirikrat odvzela servis Rusinji (4/5) in osvojila 15 točk več. Slovenka je na svoj drugi servis osvojila 75% točk, nasprotnica pa le pičlih 8%.

V drugem nizu se je Djačenkova upirala le do četrte igre (2-2) nato pa je Polona pritisnila na plin in osvojila naslednje 4 igre za suvereno zmago in uvrstitev v 2. krog turnirja v Fesu. Bravo Polona.V naslednjem krogu 18-letno Polono čaka Italijanka Roberta Vinci (zmagovalka turnirja v Barceloni), ki je svoj uvodni dvoboj dobila proti Kolumbijki Mariani Marino Duque v treh nizih.

Prva nosilka Anabela Medina Garrigues iz Španije je danes Francozinji Camili Pin prepustila le dve igri, že včeraj pa se je v uvodnem krogu poslovila četrtopostavljena Rusinja Marija Kirilenko. Od nje je bila boljša Poljakinja Marta Domachowska.

pripravil: L.S.

foto: polona.net, andaluciatennis.com

Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem 2009
Fes, MAR
April 27 - Maj 2, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA



1.krog:

(1/WC) Anabel Medina Garrigues (ESP) d. Camille Pin (FRA) 61 61
Melinda Czink (HUN) d. (Q) Nathalie Vierin (ITA) 36 62 60
(LL) Eva Fernández-Brugues (ESP) d. Petra Cetkovska (CZE) 26 64 62
Lucie Hradecka (CZE) d. (WC) Nadia Lalami (MAR) 64 63
Jarmila Groth (SVK) d. Paula Fondevila Castro (ESP) 63 75

Polona Hercog (SLO) d. Vitalia Diatchenko (RUS) 61 62

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete