Eksplozija Polone Hercog! Padla tudi Roberta Vinci!

29.04.2009

FES, MAROKO - Izjemne predstave naše mlade teniške igralke Polone Hercog se nadaljujejo. Danes se je po zmagi nad 52. igralko sveta Italijanko Robert Vinci uvrstila že med 8 najboljših na turnirju serije WTA v Maroku!

Izjemnih predstav na rdečem pesku Poloni Hercog ni videti konca. Potem, ko je pretekli teden slavila na turnirju serije ITF, je ta teden 18-letna igralka iz Kamnice pri Mariboru začela 220,000 USD vreden turnir v kvailifikacijah, kjer se ji je uspelo prebiti v glavni del. V 1. krogu je že včeraj odpravila Rusinjo Djačenko, danes pa se je znesla še nad Italijanko Vinci (7. nosilka), ki je skoraj 150 mest pred njo na lestvici.

Polona Hercog premaguje višje uvrščene igralke kot po tekočem traku. Danes se je z zmago nad Vincijevo uvrstila med 8 najboljših WTA turnirja v Fesu

Zmaga Polone za uvrstitev v četrtfinale je bila več kot prepričljiva. Že v 1. nizu je tekmici iz Palerma vzela dva začetna udarca medtem, ko ji je sama dopustila le eno priložnost, ki pa jo je ubranila. Hercogova je v uvodnem nizu izjemno igrala na svoj servis, saj je na svoj 1. servis osvojila 81% točk, na drugega pa 56%. Osvojene točke 32:20.

Tudi drugi niz je 198. igralka na teniški lestvici WTA začela bliskovito in takoj vzela servis nasprotnici, a ji je ta vrnila milo za drago z ribrejkom ter izenačila na 2-2. Zmagovalka WTA turnirja v Barceloni, ki se je končal pred 10 dnevi Roberta Vinci je spet izgubila svoj začetni udarec v 6. igri in Mariborčanka je bila z eno nogo že v četrtfinalu, saj je povedla 4-2 in imela svoj servis, a je 26-letna Italijanka zopet poravnala izid z ribrejkom. Vse to pa igralki iz apeninskega polotoka ni nič pomagalo, kajti Polona je v odločilni 10. igri še enkrat pokazala svojo psihično pripravljenost v odločilnih trenutkih in porazila tekmico s 6-2 in 6-4. Bravo Polona!

Dvoboj je trajal 1 uro in 4 minute, Polona pa je v tem času osvojila 22 točk več.

Roberta Vinci je zmagala na zadnjem turnirju serije WTA v Barceloni, tokrat se je po zaslugi Polone Hercog poslovila že v 2. krogu

Polona se bo za uvrstitev v polfinale, kar bi bil za njo daleč največji uspeh, pomerila z drugopostavljeno Rusinjo Aliso Klejbanovo, ki je brez težav premagala Slovakinjo Jarmilo Groth. 25. igralka sveta, je letos na OP Avstralije prišla kar do 4. kroga, kjer je po maratonskem dvoboju morala priznati premoč ljubljenki avstralskega občinstva Jeleni Dokić.

pripravil: L.S.

foto: andaluciatennis.com, polona.net

Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem 2009
Fes, MAR
April 27 - Maj 2, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA



2.krog:

(1/WC) Anabel Medina Garrigues (ESP) d. Klara Zakopalova (CZE) 16 76(1) 63
(2) Alisa Kleybanova (RUS) d. Jarmila Groth (SVK) 64 61
Melinda Czink (HUN) d. (3) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 76(1) 36 63
(6) Ekaterina Makarova (RUS) d. Akiko Morigami (JPN) 60 61
(Q) Polona Hercog (SLO) d. (7) Roberta Vinci (ITA) 62 64
Lucie Hradecka (CZE) d. (8) Shahar Peer (ISR) 64 61
Lourdes Domínguez Lino (ESP) d. Anne Keothavong (GBR) 46 75 63
Marta Domachowska (POL) d. (LL) Eva Fernández-Brugues (ESP) 64 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete