Alisa Klejbanova le premočna za Polono Hercog

30.04.2009

FES, MAROKO - Na teniškem WTA turnirju v maroškem Fesu se je Polona Hercog poslovila v četrtfinalu.

18-letna Mariborčanka je kljub porazu v četrtfinalu proti Rusinji Alisi Klejbanovi s 6-3, 6-4, na turnirju prikazala super predstave. Najprej je morala čez kvalifikacije (2 zmagi), nato pa je dve zmagi dosegla še v glavnem delu, med drugim je včeraj premagala tudi zmagovalko katalonskega turnirja v Barceloni Roberto Vinci.

Prvi dvoboj dneva na osrednjem igrišču je pripadal prav Poloni in Alisi, ki sta v 1. nizu držali servis do 8. igre, ko je 25. igralki sveta Klejbanovi uspel brejk za vodstvo 5-3. Po 45 minutah igre je Klejbanova pospravila niz v svoj žep s 6-3. V drugem nizu zelo podobna zgodba le, da je Rusinja vzela servis Poloni v 9. igri za vodstvo 5-4, nato pa spet zaključila na svoj servis s 6-4 (izkoristila je četrto zaključno žogo), kar je pomenilo tudi konec dvoboja.

Polona Hercog se je ustavila šele v četrtfinalu maroškega turnirja

foto: facebook - Fabrizio Lungarini

Igralki sta dvoboj igrali 1 uro in 30 minut, Rusinja pa je bila za odtenek boljša v vseh elementih igre. Priigrala si je 6 priložnosti za brejk (dve izkoriščene) za razliko od Hercogove, ki ji je do priložnosti za odvzem servisa uspelo priti šele v zadnji igri dvoboja, a se je Klejbanova ubranila.

Polona Hercog je zmagala pretekli teden na ITF turnirju v Italiji, na lestvici WTA pa se trenutno nahaja na 198. mestu, vendar se bo po uvrstitvi v četrtfinale premaknila po lestvici navzgor. Za uvstitev v četrtfinale je igralka iz Kamnice pri Mariboru prejela 70 točk in 1,650 USD.

pripravil: L.S.

foto: andaluciatennis.com

Grand Prix de SAR La Princesse Lalla Meryem 2009
Fes, MAR
April 27 - Maj 2, 2009
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA



Četrtfinale:

(1/WC) Anabel Medina Garrigues (ESP) d. Lourdes Domínguez Lino (ESP)
76(5) 76(5)
(2) Alisa Kleybanova (RUS) d. (Q) Polona Hercog (SLO) 63 64
(6) Ekaterina Makarova (RUS) d. Marta Domachowska (POL) 64 64
Melinda Czink (HUN) d. Lucie Hradecka (CZE) 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete