Federer zaradi Djokovića spet praznih rok

02.05.2009

RIM, ITALIJA - Srbski teniški igralec in številka 3 svetovnega tenisa Novak Djoković je bil v polfinalu turnirja v Rimu boljši od Rogerja Federerja v treh nizih s 4-6, 6-3 in 6-3. Novak je letos že drugič izločil nedanjo šrevilko ena Federerja v polfinalu turnirja serije 1000 (prvič v Miamiju) 

Federer, finalist Rima 2003 in 2006, je imel že v uvodni igri priložnost, da preide v vodstvo, enako pa je zapravil tudi v 5. igri. V 9. igri je 14-kratni zmagovalec turnirjev serije Masters prišel do dvojne brejk proližnosti, izkoristil pa je šele tretjo in povedel 5-4. Vmes je gledalec zmotil Djokovića pri drugem servisu z žvižgom kar ga je verjtno tudi malo dekoncentriralo, a to ni bil razlog za izgubo servisa, saj je Švicar stalno pritiskal, Nole pa v prvem nizu sploh ni prišel do žoge, ki bi ogrozila Rogerjev servis. Švicar je suvereno končal niz s svojim začetnim udarcem, nato pa je 2. niz otvoril z drugim zaporednim brejkom.

'Le kje so časi mojih zmag' si verjetno misli Federer

Še preden je dež prekinil dvoboj za nekaj časa (2-1 za Federerja) je Djoković skoraj izgubil še en začetni udarec, kar bi verjetno pomenilo že neulovljivo prednost 27-letnega Federerja. V 3. igri nadaljevanja je Srb, ki tukaj brani naslov iz lanskega leta, le poravnal izid, ko je izkoristil svojo priložnost za brejk. Kot da bi vremenska prekinitev razorožila Federerja in Djokoviću dala krila, saj je najboljši srbski igralec še enkrat udaril v 8. igri, ko je z brejkom prišel do prednosti, ki je povsem zadostovala za poravnavo nizov na 1. Federer je imel v tem nizu izjemno slab izkoristek osvojenih točk na svoj drugi servis (38%), Djoković pa se je malenkostno popravil na začetnem udarcu.

Odločujoči niz je bil povsem izenačen vse do šeste igre kljub dvema brejkoma na vsaki strani (oba sta izkoristila edno priložnost za odvzem servisa), nato pa je Noletu v drugem poskusu 7. igre uspel drugi brejk v nizu za vodstvo 4-3. Federer do konca dvoboja ni več sestavil kakšne boljše točke, saj mu je razbremenjeni Djoković, ki bo naslednji teden igral na svojem turnirju v Beogradu, še tretjič vzel servis v zadnji igri in zmagal 2 po urah in 10 minutah. To je bila četrta zmaga 21-letnega Djokovića proti švicarsekmu maestru  ob sedmih porazih.

 

Izraz Srba, ko ga je med servisom z žvižgom zmotil eden od gledalcev

Švicar tako ostaja pri svojih 14 lovorikah s turnirjev serije Masters, Novak pa bo jutri branil naslov iz lanskega leta proti zmagovalcu drugega polfinala med Rafaelom Nadalom in Fernandom Gonzalezom. Srb mora jutri za ohranitev tretjega mesta na teniški lestvici ATP zmagati, če ne ga bo 11. maja prehitel Britanec Andy Murray.

 

Oglejte si utrinke s polfinala med Djokovićem in Federerjem

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Internazionali BNL d'Italia 2009
Rim, ITA
April 27 - Maj 3, 2009
Nagradni sklad: $2750000
Podlaga: Pesek
Tip: ATP



Polfinale:

Novak Djokovic (SER) Roger Federer (SUI) 46 63 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete