Polona Hercog preko Maše Zec Peškirič pokorila tudi Zagreb!

09.05.2009

ZAGREB, HRVAŠKA  - Na zagrebškem ITF turnirju je bil danes povsem slovenski dan. V finalu tega 50,000 USD vrednega turnirja sta se namreč pomerili dve Slovenki, Maša Zec Peškirič in Polona Hercog. Uspešnejša je bila slednja in slavila po dveh nizih s 7-5 in 6-2.

Prijateljici in reprezentantki Slovenije v pokalu FED sta se suvereno prebili do finala, na poti pa sta med drugim tudi izločili nasprotnice, ki se nahajajo v sami stoterici ženskega tenisa. Po vrsti so pri Maši padale Matea Čutura, Michela Pastikova, Vesna Manasijeva in Anastasia Pivovarova, pri Poloni pa Romina Oprandi, Sofia Arvidsson, Camille Pin, Klara Zakopalova ter v finalu Maša Zec Peškirič.

Polona Hercog se strmo vzpenja po ženski teniški lestvici WTA

18-letna mladenka iz Kamnice pri Mariboru je v svoje vitrine pospravila še šesto lovoriko iz turnirjev ITF, vse bolj pa je jasno, da 181. igralka sveta z veliko hitrostjo trka na vrata najboljših igralk belega športa. Trenutno se Polona na lestvici od Slovenk nahaja na 4. mestu, a z novimi velikimi točkami za zmago s turnirja v Zagrebu se bo pomaknila še višje.

Lanska zmagovalka mladinskega dela dvojic turnirjev za Grand Slam v Roland Garrosu in Wimbledonu je letos začela s svojimi nastopi tudi na najmočnejših turnirjih. Nastopila je že v španski Andaluciji, pred tednom dni pa je na maroškem turnirju v Fesu prišla do četrtfinala, kjer je po težki borbi izgubila z Rusinjo Aliso Klejbanovo.

Pred vrati je OP Francije v Parizu, kjer bomo med dekleti imeli v ognju tri železa, vse tri pa se bodo za glavni del verjetno borile v kvalifikacijah. Naša najboljša teniška igralka Katarina Srebotnik je še vedno poškodovana (rama), zato bo letošnji Roland Garros izpustila.

pripravil: L.S.

foto: polona.net

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete