FENOMENALNO: Blaž Kavčič v finalu San Rema!

09.05.2009

SAN REMO, ITALIJA - Ta teden je za slovenske teniške igralce več kot uspešen. Po zmagi Polone Hercog proti rojakinji Maši Zec Peškirič v Zagrebu, se je v veliki finale turnirja serije Challenger uvrstil še Ljubljančan Blaž Kavčič in s tem prišel do uspehe kariere.

Blaž namreč še nikoli ni prišel do finala turnirja serije Challenger, danes pa mu je to uspelo z zmago v polfinalu proti Kazahstancu Juriju Šukinu in to na kakšen način. Osmopostavljeni Kazahstanec, ki se na lestvici ATP nahaja na 195. mestu, je dobil prvi niz s 6-3, a to našega igralca ni prav nič zmedlo. S pogumno igro je prvo izenačil izid v nizih, nato pa v tretjem, odločilnem nizu povsem dotolkel Šukina in zmagal s 3-6, 6-3 in 6-1. Čestitke Blaž za prvi finale!

Organizatorje turnirja v San Remu čaka samo še finale, kjer bo igral Slovenec Blaž Kavčič

22-letni Ljubljančan se na 30,000 evrov težkem turnirju v obmorskem mestu San Remo očitno odlično počuti. Jutri ga torej čaka finale, kjer bi z zmago lahko izenačil zgodovinsko slovensko moško uvrstitev prijatelja Grega Žemlje, ki mu je uspelo osvojiti turnir v Cancunu novembra lani. Pot do lovorike vsekakor ne bo lahka, saj bo Blažu nasproti stal vrstnik, Južnoafričan Kevin Anderson (169. na ATP). Južnoafriški velikan (203 cm) letos sicer nima vidnih rezultatov, je pa lani eksplodiral ravno v tem času.

Orjak se lahko pohvali z izjemnimi dosežki kot je zmaga na Masters turnirju v Miamiju nad tretjim igralcem sveta Novakom Djokovićem iz Srbije. Ja, to je uspelo Andersonu lani v Miamiju, še en mesec prej pa je Kevin igral celo v finalu ATP turnirja v Las Vegasu, kjer je izgubil Samom Querrejem. V njegovi zbirki skalpov je tudi Mischa Zverev, Michael Llodra, John Isner Robby Ginepri itd.

Upajmo, da se bo Kevin Anderson jutri držal za glavo zaradi poraza (na sliki po zmagi nad Novakom Djokovićem lani v Miamiju)

Jutri torej Blaža čaka veliki finale, kjer nima kaj izgubiti. Z dobro igro in neustrašnim nastopom lahko Ljubljančan ta teden v Slovenijo prinese še en pokal več, šele drugega v slovenski zgodovini tenisa. Gremo Blaž.

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Blaž Kavčič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete