Utrujenost vzela prvi karierni naslov Blažu Kavčiču!

17.05.2009

BUSAN, JUŽNA KOREJA - 22-letni slovenski teniški reprezentant Blaž Kavčič je v finalu Challenger turnirja v južnokrejskem mestu Busan moral priznati premoč Tajcu Danaju Udomchokeju s 6-2 in 6-2.

Osmopostavljeni Ljubljančan (243. na ATP) je danes igral dve tekmi zapored, saj mu je dež včeraj odpihnil polfinale. V zgodnjih jutranjih urah po našem času je suvereno pospravil s Korejcem Imom, čez dve uri pa je moral spet na igrišče, kjer ga je že čakal spočiti Tajec Danai Udomchoke, sicer 139. igralec sveta.

Udomchoke (2. nosilec), ki je turnir v Busanu danes dobil že tretjič, je bil za Blaža pač premočan in je brez težav slavil v dveh zaporednih nizih s 6-2, 6-2. Vseeno smo s Kavčičevo igro na južnokorejskem turnirju lahko več kot zadovoljni, saj se je v tednu dni kar dvakrat uvrstil v finale (v San Remu ga je premagal Kevin Anderson) in izenačil svojo najboljšo teniško uvrstitev v karieri. Blaža sicer na bližnjem OP Francije ne bo zaradi preslabe uvrstitve na teniški letvici ATP, a z odlično formo in dvemi finali si je priboril nastop v kvalifikacijah na slovitem Wimbledonu, ki se začne konec junija.

Blažu Kavčiču sta uspela dva finala v tednu dni na različnih koncih sveta in različnih podlagah. Čestitke.

Turnir v Busanu (mesto s 3,5 milijoni prebivalcev je drugo največje v Južni Koreji) se je igral na trdi podlagi za nagradni sklad 75,000 ameriških zelencev. Z igranjem v samem finalu je Blaž dobil ček v višini 6,360 USD in novih 55 točk na teniški lestvici ATP, kjer se bo v naslednjem tednu nahajal okoli 210. mesta, kar je najvišja uvrstitev v njegovi karieri.

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Blaž Kavčič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete