Dinara Safina opravičuje status št. 1 v ženskem tenisu!

18.05.2009

MADRID, ŠPANIJA - Če je št. 1 moškega tenisa Rafael Nadal pokleknil v finalu velikega turnirja v Madridu, je pri ženskah Dinara Safina upravičila položaj št. 1 z zmago v finalu!





Dinara Safina je v finalu presenetljivo gladko opravila z mlado dansko zvezdico Caroline Wozniacki s 6:2, 6:4 v nizih. Wozniacki je potrebovala veliko manj dela za nastop v finalu kot pa Dinara, ki je v nekaterih dvobojih nevarno visela.

 



Igralki do sedaj še nista igrali nobenega medsebojnega dvoboja. Safina je v ključnih trenutkih pokazala pravo igro in nadigrala Carolino. V 1. nizu je 2 x vzela servis nasprotnici in 1 x v 2. nizu in to je bilo dovolj za zmago. Vendar pa vse skupaj ni bilo tako lahko kot kaže rezultat, saj sta bili igralki na igrišču skoraj 2 uri.





Dinara Safina : "Že od začetka sem bila zelo samozavestna in poskušala sem biti agresivna kolikor se le da. Ob koncu dvoboja sem bila malo utrujena, a sem še vedno dominirala v odločilnih trenutkih. Caroline je velika igralka. Je še zelo mlada in ima še veliko časa da se dokaže. Mislim, da bo zelo nevarna".





Caroline Woznaicki je postala prva igralka iz Danske, ki se je uvrstla med najboljših 10 na teniški lestvici WTA, Dinara pa je z zmago v svoje vitrine pospravila 11 lovoriko, drugo v letošnji sezoni in tako utišala kritike na njen račun, ki so se pojavljale po njeni uvrstitvi na vodilni položaj.
Wozniackijeva že jutri potuje v Varšavo, kjer je prva nosilka turnirja na katerem po desetih mesecih odsotnosti nastopa tudi Rusinja Marija Šarapova.
foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete