Polona Hercog rešuje slovensko čast na Roland Garrosu!

21.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Na drugem grand slamu sezone v Roland Garrosu je od slovenskih teniških igralcev in igralk ostala le še Polona Hercog.

Že popoldne je v 2. krogu kvalifikacij izpadel Luka Gregorc, kasneje pa je na povsem enak način pariški rdeči pesek zapustila še druga najvišje uvrščena Slovenka Maša Zec Peškirič.

Kot da bi Maša gledala igro rojaka Gregorca, ki je zgubil v 16. igri odločilnega niza, saj je Maša proti Romunki Irini Begu klonila na povsem enak način, v 16. igri tretjega niza. Začetek skoraj 3-urnega dvoboja je bil povsem v Mašinih rokah, saj je prvi niz po dveh osvojenih brejkih več osvojila s 6-3, nato pa je njena igra nerazumno padla. Tako kot včeraj je najbolj 'šepal' servis, saj ji je odstotek zadetih točk na 1. servis padel na 45%, na 2. servis pa celo na 22%. 18-letna Romunka ji je v tem delu igre kar trikrat odvzela servis in izenačila v nizih na 1-1.

210. igralka sveta je šestopostavljeni Zec Peškiričevi končni udarec zadala po izenačenem tretjem nizu, ko je v 16. igri slavila s končnih 3-6, 6-1 in 9-7. Čeprav je Jeseničanka že zgodaj odvzela servis Romunki (tako kot v 1. nizu), ji ga ni uspelo obdržati in se tako predčasno poslavlja iz letošnjega Roland Garrosa, kjer je po včerajšnji zmagi pričakovala  vsaj 3. krog kvalifikacij, če ne že glavni del tekmovanja.

Polona Hercog dokazuje, da je iz pravega testa

Slovensko čast na igriščih, ki se imenujejo po aviatiku Roland Garrosu, rešuje najmlajša med vsemi, 18-letna Polona Hercog iz Kamnice pri Mariboru. Zmagovalka nedavnega zagrebškega ITF turnirja je bila boljša od papirnate favoritinje iz Švice Stefanie Voegele (4. nosilka kvalifikacij) s 7-6 in 7-6.. Polona je hitro povedla z 2-0 in prednost držala vse do zaključka prvega dela tekme, ko jo je Švicarka ujela, a je podaljšano igro dobila Slovenka ter povedla v nizih. 19-letna Voegelejeva je občutila moč najbolj perspektivne slovenske igralke že v uvodu drugega niza, ko je Poloni uspel brejk v 2. igri, nato pa je na svoj začetni udarec povedla s 3-0. Trdoživa Švicarka se je spet vrnila v igro proti koncu 2. niza, potem pa celo povedla z brejkom v 11. igri, a je bil to račun brez krčmarja, kajti Polona je dokazala, da je najboljša takrat, ko je to potrebno. Z ribrejkom je izsilila podaljšano igro, kjer je slavila še enkrat za preboj v zadnji krog kvalifikacij. Bravo Polona!

Polona se bo za veliki vstop v glavni del OP Francije pomerila s še eno devetnajstletnico, Kolumbijko Mariano Duque Marino.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Polona Hercog (Stephane Martinache), polona.net

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete