FENOMENALNO: Polona Hercog v glavnem delu tekmovanja na Roland Garrosu!

22.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Najmlajša, a najboljša! Polona Hercog, 18-letna Mariborčanka, je zmagala še tretji dvoboj v kvalifikacijah peščenega grand slam turnirja na Roland Garrrosu in se uvrstila v glavni del, kjer nastopajo le najboljši.

Najstnica je v odločilnem krogu po treh nizih odpravila 13. nosilko kvalifikacij Kolumbijko Mariano Duque Marino s 6-7, 6-4, 6-1 in kot edina Slovenka prišla v glavni žreb, ki je bil opravljen danes.

Tudi tokrat sloviti pariški rdeči pesek ne bo ostal brez slovenske predstavnice med najboljšimi 128 igralkami. Zadnja leta je za konstantne nastope in tudi izjemne zmage skrbela naša najboljša tenisačica Katarina Srebotnik (letos je žal poškodovana), letos pa je za njeno zamenjavo poskrbela Polona Hercog. Zmagovalka lanskega mladinskega OP Francije v dvojicah (v paru z Jessico Moore) je že v krstnem članskem nastopu prišla v glavni del, po treh izjemnih zmagah v kvalifikacijah, ki so za mlade igralke včasih veliko težje kot samo prvo ali drugo kolo.

Polona Hercog je mladinska zmagovalka Roland Garrosa 2008 v paru z Avstralko Jessico Moore.

V odločilni dvoboj je šla Polona samozavestno in je v 1. nizu že vodila s 5-4 ter imela servis za zmago, a se ji ni izšlo. Za nameček je izgubila tudi podaljšano igro in v 2. niz je šla Mariborčanka z nizom zaostanka. V pravi izmenjavi brejkov je v tem delu tekme kot zmagovalka izšla Hercogova, ki je kar štirikrat odvzela servis Kolumbijki (3 brejki) in postavila dvoboj na izhodiščno točko. Tu je Slovenka pokazala svojo trdnost in v 4. igri prekrižala načrte 20-letni Kolumbijki z brejkom, ki se ji je igra povsem sesula. Polona je to s pridom izkoristila, še drugič zapored odvzela servis Mariani Duque Marino in na svoj začetni udarec zlahka slavila veliko zmago. Bravo Polona!!!

pripravil: L.S.

foto: polona.net, Facebook - Polona Hercog

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete