V Varšavi prvovrstno presenečenje!

23.05.2009

VARŠAVA, POLJSKA - Na teniškem WTA turnirju v glavnem mestu Poljske je Romunka Alexandra Dulgheru pripravila prvovrstno presenečenje, ko je v sobotnem finalu premagala Ukrajinko Alono Bondarenko s 7-6, 3-6 in 6-0.

Romunka je brez kančka dvoma senzacija tedna v teniškem svetu, saj se je na močan turnir serije Premier (600,000 USD) uvrstila preko kvalifikacij, nato pa pometla z nasprotnicami vse do konca. Že v polfinalu je 20-letna Romunka odpravila favorizirano Slovakinjo Danielo Hantuchovo, v finalu, ki ga je motil dež, pa je pokvarila dan še Aloni Bondarenko. Dulgherujeva se na teniški lestvici WTA nahaja šele na 201. mestu, kar ji ni zadostovalo niti za kvalifikacije Roland Garrosa, kar je na prikazanao igro v tem tednu prava škoda.

Romunka je ta teden svetovna teniška senzacija

Z zmago je postala šele peta igralka na turneji WTA (po Angeliqui Widjaji, Fabioli Zuluagi, Tamiri  Paszek in Lindsay Davenport), ki ji je to uspelo z rankingom nad 200. ''Sploh ne morem verjeti. Za mano je izjemen teden, izjemna zgodba'', je dejala Romunka, ki je prvič igrala v glavnem delu WTA turnirja.

Romunka je danes imela izjemen plačilni dan, saj v življenju še ni dobila čeka tako visoke vrednosti, na teniški lestvici WTA pa se bo naslednji teden zavihtela za kar nekaj mest.

pripravil: L.S.

foto: espn.com

Warsaw Open 2009
Varšava , POL
Maj 18-23, 2009
Nagradni sklad: $600000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA



Finale:

(Q) Alexandra Dulgheru (ROU) d. (8) Alona Bondarenko (UKR) 76(3) 36 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete