Ogromen skok Aleksandre Dulgheru in lep napredek Tadeje Majerič, Aravane Rezai in Lucije Hradecke na najnovejši teniški WTA lestvici!

24.05.2009

Z osvojitvijo močnega teniškega turnirja v Varšavi na Poljskem je 20-letna romunska teniška igralka Aleksandra Dulgheru naredila ogromen skok na lestvici WTA, saj se je iz 201. prebila na 83. mesto!

Aleksandra Dulgheru je naredila sanjski skok na WTA lestvici , upamo da bo kaj takega kmalu uspelo tudi kakšni naši igralki... .


Lepo je napredovala tudi naša Tadeja Majerič, ki se je z osvojitvijo turnirja pred tednom dni povzpela iz 331. na 270. mesto na svetu.


Tudi Tadeja Majerič je lepo skočila in se prebila med 300 najboljših na WTA lestvici!


Francozinja Aravane Rezai je osvojila svoj 1. ATP turnir v karieri. V finalu turnirja v Strasbourgu je premagala Čehinjo Lucijo Hradecko, ki je bila v dosedanji karieri  kraljica na turnirjih serije ITF in pa dobra igralka v igri dvojic. Rezultat se je na koncu glasil 7:6(2),6:1 v korist Francozinje. Obe igralki sta bili na koncu zelo zadovoljni z doseženim na turnirju, še posebej  Aravane Rezai, ker je osvojila svoj prvenec, Hradecka pa bo morala še malo počakati na svojega.



Aravane Rezai se veseli prvenca


Z osvojitvijo turnirja je Aravane Rezai napredovala za 22 mest in je sedaj 57. na WTA lestvici, Lucija Hradecka pa je napredovala iz 84. na 67. mesto.


foto : AP, tennisquick found.net
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete