IZJEMNO: Polona Hercog v 2. krogu OP Francije po zmagi nad favorizirano Klejbanovo!

25.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Izjemna Polona Hercog nadaljuje z odličnimi predstavami na OP Francije v Parizu in razveseljuje slovenske teniške navdušence tudi v glavnem delu rdečega pariškega peska.

Mlada Mariborčanka je po treh zmagah v kvalifikacijah (premagala je Ukrajinko Julijo Vakulenko, Švicarko Stefanie Vögele in Kolumbijko Mariano Duque Marino), v 1. krogu slovitega Roland Garrosa izločila 23. nosilko iz Rusije Aliso Klejbanovo s 6-2, 4-6 in 6-1. 18-letni Poloni je uspelo maščevanje za poraz v četrtfinalu Fesa na najboljši možen način, na turnirju za grand slam. BRAVO POLONA!

Polona Hercog je nova slovenska teniška zvezda.

Hercogova (167. na WTA), ki prvič nastopa na tako velikem turnirju, je začela dvoboj malo nervozno in izgubila prvo igro na svoj servis, kar jo je še bolj podžgalo. Z izjemnim serviranjem in močnimi udarci je vedno bolj pritiskala na 19-letno Rusinjo in z brejkom izenačila izid na 2-2. Do konca prvega niza je na igrišču številka 5 igrala le še Polona, ki je Klejbanovi še dvakrat zapored odvzela začetni udarec in povedla v nizih po 47 minutah igre. Polona je odlično igrala z osnovne linije, ter v začetku dvoboja povsem nadigrala senzacijo Melbourna Klejbanovo.

Drugi niz je Moskovčanka začela povsem drugače. Z zaporednima brejkoma je hitro prišla do vodstva 3-0, Polona pa je v prvih 19 minutah drugega niza osvojila le 4 točke pri rezultatu 0-4. Polona se je prebudila v 5. igri na svoj servis in potem z brejkom prišla do znižanja, v 8. igri pa ji je malo zmanjkalo, da se vrne v igro drugega dela dvoboja. Klejbanova je izkoristila bonus, ki si ga je pridobila na začetku niza in zvlekla tekmo v 3. niz.

Od tu naprej je bila na igrišču le še Polona. Najprej je povedla 3-0, ko pa ji je uspel še drugi brejk za 5-1 je bil dvoboj praktično odločen. Po 2 urah in 20 minutah je Polona slavila veliko zmago, ki jo pelje v 2. krog slovitega Roland Garrosa. Pravljica najstnice iz Kamnice pri Mariboru se nadaljuje, saj je lani Polona na mladinskem delu OP Francije prišla vse do konca ter postala prvakinja v igri dvojic skupaj z Avstralko Jessico Moore.

Priključi se debati na forumu

Alisa Klejbanova je v drugem nizu izkoristila slabih 5 minut Polone Hercog, to pa je bilo tudi vse

Naslednja nasprotnica Hercogove bo domačinka Aravane Rezai (57. na WTA), ki je v nedeljo dobila WTA turnir v Strasbourgu,kjer je lani do finala prišla Katarina Srebotnik. Francozinja je danes ugnala Japonko Ai Sugiyama s 6-3 in 6-2, v dvoboju z našo junakinjo pa bo imela vse prej kot lahko delo. Verjamemo, da bo Polona s še eno takšno predstavo in nepopustljivosto kraljevala tudi čez dva dni ter nam pripravila še eno veselje.

Že v prvem dvoboju je na osrednjem igrišču Phillipe Chatrier prvopostavljena Dinara Safina povsem 'zmlela' Britanko Anne Koethavong, saj ji ni prepustila niti igre.

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Polona Hercog, polona.net, espn.com

Roland Garros 2009
Pariz, FRA
Maj 24 - Junij 7, 2009
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




1. krog:

(1) Dinara Safina (RUS) d. Anne Keothavong (GBR) 60 60
(29) Agnes Szavay (HUN) d. (Q) Corinna Dentoni (ITA) 63 64
Aravane Rezai (FRA) d. Ai Sugiyama (JPN) 63 62
Kirsten Flipkens (BEL) d. Stéphanie Foretz (FRA) 61 46 64
Polona Hercog (SLO) d. Alisa Kleybanova (RUS) 62 46 61


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete