Polona po dobri igri popustila v zadnjem delu 3. niza na OP Francije

27.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Slovenska teniška igralka Polona Hercog je po nizu zmag na enem od največjih teniških turnirjev na svetu, OP Francije, v 2. krogu morala priznati premoč domači igralki Aravane Rezai. Rezultat 3-6, 6-4 in 6-2 za Francozinjo.

Nova teniška zvezda iz Slovenije je po uspešnem boju v kvalifikacijah že v prvem krogu odpravila favorozirano 23. nosilko Aliso Klejbanovo iz Rusije, danes pa je v drugem dvoboju dneva na igrišču številka 1 dobro namučila francosko igralko, ki je dobila zadnji WTA turnir v Strasbourgu.

Kljub porazu v 2. krogu je Polona Hercog na Roland Garrosu dosegla 4 izjemne zmage in bila naša najboljša igralka

Že v svojem krstnem nastopu med članicami na vročem pariškem pesku, je 18-letna igralka iz Kamnice pri Mariboru prišla do 2. kroga, kar je eden večjih uspehov slovenskega tenisa (z izjemo Mime Jaušovec in Katarine Srebotnik) in največji uspeh Štajerke v njeni karieri, ki se je komaj začela. Preboj med 64 igralk na turnirju, kjer so zbrane vse najboljše igralke sveta, je kljub porazu izjemen dosežek, vreden vse pohvale.

Polona je že v 1. nizu pokazala, da se tekmice ni prav nič ustrašila. Že v 1. igri ji je vzela servis, vajo pa ponovila v zadnji in dobila niz s 6-3 po 39 minutah igre. Mariborčanka je izkoristila obe brejk priložnosti, Francozinja pa se je morala zadovoljiti z ničlo, kajti Polona ji je ubranila vseh 5 priložnosti. (razmerje v točkah 34:26 za Hercog)

Domača igralka Aravane Rezai ni dopustila presenečenja

Pridruži se debati na forumu

 

Varovanka Zoltana Kuharskega, edina Slovenka v glavnem delu spektakla v francoski prestolnici, je tudi 2. niz začela izjemno ter povedla 2-0, a jo je 22-letna Francozinja ujela, nato pa s še enim brejkom pobegnila na 5-3. V zadnji igri se je Polona sicer borila, a je z neizsiljeno napako izgubila drugi niz po 1 uri in pol igre. (razmerje v točkah 30:33)

Odločilni del igre je pripadel Francozinji iz St. Etienna, ki je z natančnimi udarci iz osnovne črte prisilila Polono, da je igrala vsaj tri metre ven iz igrišča. Rezaijeva je naredila brejk v 5. in 7. igri in poraz je bil za Slovenko neizbežen. Klub slovesu v 2. krogu je Mariborčanka pustila na OP Francije lep pečat in prišla do uvrstitve kariere.

pripravil: L.S.

foto: polona.net, andaluciatennis.com

Roland Garros 2009
Pariz, FRA
Maj 24 - Junij 7, 2009
Podlaga: Pesek
Tip: WTA




2. krog:

(1) Dinara Safina (RUS) d. (Q) Vitalia Diatchenko (RUS) 61 61
(9) Victoria Azarenka (BLR) d. Kristina Barrois (GER) 76(1) 75
(25) Li Na (CHN) d. Timea Bacsinsky (SUI) 61 64
(27) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) d. Julie Coin (FRA) 62 76(2)
(29) Agnes Szavay (HUN) d. Elena Vesnina (RUS) 62 60
(Q) Yaroslava Shvedova (KAZ) d. (Q) Arantxa Rus (NED) 60 62
Aravane Rezai (FRA) d. (Q) Polona Hercog (SLO) 36 64 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete