Blaž Kavčič se je uvrstil med najboljše štiri!

29.05.2009

ALESSANDRIA, ITALIJA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič nadaljuje s serijo zmag na turnirjih serije Challenger tudi v italijanski Alessandriji.

V senci OP Francije se pod okriljem ATP-ja odvijajo trije teniški turnirji serije Challenger, na enem od teh pa svoje mojstrsvo prikazuje tudi Ljubljačan Blaž Kavčič, ki se zadnje dva meseca nahaja v življenski formi. Pred kratkim se je že dvakrat uvrstil v finale, ta teden pa je po današnji zmagi v četrtfinalu proti Italijanu Marcu Crugnoli še enkrat več prišel do polfinala. Do njegove najboljše uvrstitve in finala mu tako manjka le še zmaga.

Marco Crugnola (175.) je na lestvici ATP kar nekaj mest pred Kavčičem, tokrat pa mu je 22-letni Blaž dvakrat odvzel servis v odločilnih trenutkih in zmagal s 7-5, 7-5. Italijanski turnir se igra na peščeni podlagi za nagradni sklad 30,000 evrov, Kavčič pa je z nastopom v polfinalu spet prišel najmanj do 27 točk na lestvici, ki kaže uvrstitve najboljših svetovnih igralcev tenisa.

Za tretji letošnji finale bo Blažu nasproti stal znani Španec Ruben Ramirez Hidalgo, 128. igralec sveta (pred 3 leti je bil že 50.) in prvopostavljeni igralec turnirja v Alessandriji.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si, Facebook - Blaž Kavčič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete