Zmaga tudi za Nastjo Kolar!

31.05.2009

PARIZ, FRANCIJA - Slovenski teniški nastopi na OP Francije se še niso končali, saj je z igranjem v prvem krogu začela edina naša predstavnica med mladinkami Nastja Kolar.

15-letna Slovenka je ena naših največjih bodočih upov, kar je potrdila tudi z zmago v uvodnem krogu nad 7. nosilko Lauren Embree v dveh zaporednih nizh s 6-3 in 7-6. Bravo Nastja! V 1 uri in pol igre je Nastja petkrat odvzela servis Američanki, ki je pariški pesek okusila že v ponedeljek, ko je igrala tudi v članski konkurenci, saj je dobila posebno povabilo organizatorja.

Nastja Kolar je upravičila svoj nastop na OP Francije in že v 1. krogu ugnala favorizirano Lauren Embree

V prvem nizu je Slovenka prevladovala v osvojenih točkah na svoj prvi servis, kar je tudi odločilo niz, v drugem pa sta si igralki izmenjali po tri brejke, odločilno podaljšano igro pa je dobila Nastja s 7-5. Uspeh mlade Kolarjeve je toliko večji, saj je Lauren Embree pri 18 letih en večjih ameriških 'potencijalov'. Zmagala je na internih ameriških kvalifikacijah ter tako zaslužila  'wildcard' za nastop v članskem delu, kjer je gladko izgubila proti Rusinji Nadji Petrovi. (francoska, ameriška in avstralska zveza imajo medsebojni dogovor, da si izmenjajo povabila za grand slam turnirje)

V naslednjem krogu bo Nastja igrala z 17-letno Rusinjo Nadjo Bukino, obe pa sta na isti strani žreba kot 1. nosilka Britanka Laura Robson (zmagovalka lanskega turnirja med mladinkami v Wimbledonu).

pripravil: L.S.

foto: ggpht.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete