FENOMENALNO: Blaž Kavčič se je vpisal v zgodovino slovenskega tenisa s triumfom v Alessandriji!

31.05.2009

ALESSANDIA, ITALIJA -  Slovenski tenis je dobil novega junaka, ki je poskrbel za naslov na turnirjih serije Challenger. To je 22-letni Blaž Kavčič, doma iz Ljubljane, ki je v finalu 30,000 evrov vrednega turnirja v Italiji ugnal Američana Jessa Levina s 7-5 in 6-3. ČESTITKE BLAŽ!

V tretje gre rado! Po dveh porazih v finalu San Rema in Busana, je Kavčič le prišel do svoje prve lovorike na večjih turnirjih. Z izjemno igro, ki jo prikazuje že več kot en mesec, je na peščenem turnirju po vrsti pohodil Italijana Lorenzija in Crugnolo, Španca Santosa in Ramirez Hidalga (1. nosilec), v finalu pa še drugopostavljenega Jessa Levina iz ZDA, 140. igralca sveta.

Ljubljančan je na turnirju igral tako suvereno, da ni izpustil niti niza, še več, v odločilnih trenutkih je bil najbolj zbran in zasluženo slavil šele drugo zmago Slovencev na turnirjih serije Challenger, po Gregi Žemlji, ki mu je to uspelo lani novembra v mehiškem Cancunu.

Blaž Kavčič je kot drugi Slovenec v zgodovini zmagal na turnirju serije Challenger

Zmaga in naslov v Italiji bosta Blaža izstrelila med najboljših 200 igralcev sveta, s to popotnico pa bo Blaž igral tudi v kvalifikacijah slovitega Wimbledona, ki se začne konec junija. Še enkrat čestitke za veliki naslov.

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Blaž Kavčič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete