IZJEMNO: Poloni Hercog že tretji letošnji ITF turnir!

14.06.2009

ZLIN, ČEŠKA - Slovenska teniška igralka Polona Hercog (128.), ki je na začetku leta napolnila šele 18 let, je zmagovalka 50,000 USD vrednega ITF turnirja v češkem Zlinu. ČESTITKE POLONA!

V velikem finalu je igralka iz Kamnice pri Mariboru povsem dotolkla slovaško nasprotnico Zuzano Kucovo, saj ji je v dveh nizih prepustila le 4 igre (6-3, 6-1). 23-letna nasprotnica, ki se na lestvici WTA nahaja na  205. mestu, ni bila dorasla igri naše igralke, ki je z letošnjimi predstavami navdušila slovensko in svetovno teniško javnost.

Polona ima letos na turneji 23 zmag in 6 porazov (kvalifikacije niso vštete), v vitrini pa že tri lovorike s turnirjev serije ITF

Varovanka trenerja Zoltana Kuharskega je letos osvojila že svoj tretji turnir serije ITF. Aprila je slavila v italijanski Civitavecchiji, maja v glavnem hrvaškem mestu Zagreb (slovenski finale Hercog-Zec Peškirič), danes pa ša v češkem Zlinu. Na nedavnem peščenem grand slam turnirju v Parizu je kot edina Slovenka igrala v glavnem delu tekmovanja, kjer je v 2. krogu izgubila proti Francozinji Aravane Rezai, na slovitem Wimbledonu, kjer je lani v mladinskem delu dvignila pokal v paru z Avstralko Jessico Moore, pa bo spet poskusila srečo v kvalifikacijah. Žreb bo objavljen danes.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Polona Hercog, andaluciatennis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete