Romunka ukradla slavje Maši Zec Peškirič!

14.06.2009

MARSEILLE, FRANCIJA - Slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič je v finalu močnega peščenega turnirja v francoskem mestu Marseille izgubila proti šestopostavljeni romunski igralki Ioni Raluci Olaru s 6-7, 7-5 in 6-4.

Že prvi niz je pokazal, da bo to težek obračun dveh odličnih igralk na pesku, tekmovalki pa sta kar tekmovali v izmenjavi brejkov. Maša je v prvem nizu pri 5-4 imela priložnost na svoj servis preiti v vodstvo, a ji ni uspelo, potem pa je reševala kožo na svoj začetni udarec. V podaljšani igri je 22-letna Slovenka povedla 5-3 in šla v drugi niz s prednostjo.

Tu je Zec Peškiričevi nekako že uspel odločilni brejk v 8. igri, ko je povedla 5-3, a jo je 20-letna Romunka spet ujela z ribrejkom. Maša je verjetno premlevala izgubljeno priložnost, kar je 20-letna igralka doma iz Bukarešte s pridom izkoristila in s štirimi igrami zapored podaljšala dvoboj v tretji niz. Z brejkom v 3. in 7. igri odločilnega niza je Romunka pokopala vse upe Slovenke na prvi letošnji osvojeni turnir, pa čeprav je Maša z ribrejkom zmanšala zaostanek za eno izgubljeno servisno igro. Obračun poln vzponov in padcev se je končal po skoraj 3 urah in pol igre.

Maša Zec Peškirrič se je borila več kot 3 ure, na koncu pa ji je le malo zmanjkalo za prvi letošnji naslov

Maša je kljub porazu skozi celoten teden igrala fenomenalno, na poti do finala pa je premagala Olgo Povčkovo (206.), Rosano de Los Rios (102.), Pauline Pamentier (78.) in v polfinalu Timeo Bascinzsky (131.)

Z novimi točkami se bo Maša prebila med najboljših 100 igralk sveta, na prihajajočem Wimbledonu pa bo verjetno igrala v glavnem delu tekmovanja. 22-letna Maša je letos že dvakrat igrala v finalu, prvega je v Zagrebu izgubila s Polono Hercog, ki je danes zmagala v češkem Zlinu.

pripravil: L.S.

foto: Facebook - Maša Zec Peškirič, andaluciatennis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete