WIMBLEDON ŽREB: Grega in Luka s Špancema, Kata z Japonko in Maša s Poljakinjo

19.06.2009

LONDON, ANGLIJA - Danes opoldne so organizatorji travnatega grand slama v Wimbledonu izžrebali pare prvega kroga, ki se začne v ponedeljek.

V moški konkurenci bomo po zgodovinskih zmagah v glavnem delu prvič imeli predstavnika in to kar dva. Luka Gregorc, 25-letni Ljubljančan, ki večino leta preživi čez lužo, se bo v uvodnem krogu srečal s petnajstopostavljenim Špancem Tommyem Robredom. O slovitem Špancu je bilo že veliko  napisanega, vsekakor pa naj omenimo, da gre za enega najboljših igralcev tenisa tega desetletja, ki na turnirjih za grand slam ni manjkal vse od leta 2000. 15. igralec sveta je  v svoji karieri osvojil 9 ATP turnirjev, prd tremi leti pa je zasedal tudi 5. mesto moške teniške lestvice.

Tommy Robredo pa ima tudi šibko točko in ta je prav igranje na travi, saj je na tej podlagi v svoji dolgoletni karieri dosegel najslabše rezultate. 27-letnik je v Wimbledonu najdlje prišel do 3. kroga pred šestimi leti, po navadi pa na sveti travi izpada v 2. krogu.

Priključi se debati na forumu (moški)

 

Španec Tommy Robredo bo prvi nasprotnik našeg Luka Gregorca

Najbolje uvrščeni Slovenec Grega Žemlja je v 1. krogu naletel na rojaka Robreda, Alberta Montanesa, 32. nosilca turnirja. 28-letnik iz Barcelone je tako kot večina Špancev specialist za peščeno podlago, v Wimbledonu pa je v zadnjih sedmih nastopih le dvakrat prišel do 2. kroga.

Grega in Luka sta imela pri žrebu kar srečo, saj bi lahko naletela tudi na veliko bolj nevarne nasprotnike. Španca sta vsekakor favorita, a verjamemo, da bosta Slovenca trd oreh.

Grega Žemlja bo v 1. krogu igral z 32. nosilcem, Špancem Albertom Montanesom

V ženskem delu je Katarina Srebotnik (še ne ve, če bo sploh nastopila) naletela na Japonko Aiko Nakamuro, kvalifikantko, ki je v 2. krogu preprečila nastop v glavnem delu 18-letni Mariborčanki Poloni Hercog. Jeseničanka Maša Zec Peškirič, ki je v bobnu turnirjev za grand slam sodelovala prvič v karieri, je za nasprotnico dobila mlajšo od sester Radwanska, Urszulo. Upajmo, da bo 22-letna Gorenjka presenetila z uvrstitvijo v 2. krog, čeprav ima Urszula že nekaj dvobojev na travi za sabo, najboljši grand slam nastop pa ji je uspel prav lani, ko je prišla do 2. kroga.

Bo Maši Zec Peškirič (93. na WTA) upelo priti v 2. krog?

Naj omenimo še favorite. Prvi in največji v moškem delu je vsekakor petkratni zmagovalec 'svete trave' Švicar Roger Federer (2. nosilec). V prvem krogu ga čaka Tajvanec Yen-Hsun Lu. 27-letnik iz Basla ima v svojem delu Srba Novaka Djokovića, potencijalno pa bi lahko v 4. krogu lahko gledali ponovitev finala letošnjega Roland Garrosa, saj se Robin Soderling nahaja v isti tabeli.

Rafael Nadal bo svojo odločitev sprejel danes proti večeru

Lanskoletni zmagovalec Rafael Nadal ima precej težji žreb. V prvem krogu bo igral s Francozom Clemetom, že v 2. krogu pa bi lahko naletel na Avstralca Lleytona Hewitta, s katerim je včeraj gladko izgubil ekshibicijski dvoboj. Španec doma iz Mallorce, bo zaradi poškodbe kolen (tendinitis) danes popoldne sporočil, ali bo sploh nastopil na letošnjem Wimbledonu, njegov nastop pa naj bi bil pod velikim vprašajem.

Japonka Aiko Nakamura je v 2. krogu kvalifikacij izločila Polono Hercog, v 1. krogu Wimbledona pa bo igrala s Katarino Srebotnik

Priključi se debati na forumu (dekleta)

Med dekleti brani naslov Američanka Venus Williams (petkratna zmagovalka Wimbledona), ki je lani v finalu premagala sestro Sereno. Prebivalka ZDA, ki je pred dvemi dnevi praznovala 29. rojstni dan, bi se v polfinalu lahko dobila s prvopostavljeno Rusinjo Dinaro Safino, ki bo še enkrat več lovila svojo prvo lovoriko z enih od največjih štirih turnirjev na svetu. V drugem delu tabele (2/4) je kar nekaj odličnih igralk, med drugim tudi obe Srbkinji Jelena Janković in Ana Ivanović.

pripravil: L.S.

foto: wimbledon.org, daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete