Rafael Nadal ne bo igral na Wimbledonu!!!

19.06.2009

Španski teniški igralec Rafael Nadal ne bo igral na letošnjem Wimbledonu!

Prvi igralec sveta in branilec wimbledonske krone 2008 Rafael Nadal je ob 20. uri po našem času sporočil: ''Nisem 100% pripravljen in zato sem se odločil, da ne bom igral na wimbledonskem turnirju. To je ena mojih najtežjih odločitev. Že nekaj časa sem igral kljub težavam s koleni'', je v španskem jeziku dejal Rafa.

Kralj peščenih igrišč je pred tremi tedni izgubil na svojem najljubšem turnirju v Roland Garrosu, kjer je slavil zadnja štiri leta. V 4. krogu ga je takrat izločil Šved Robin Soderling, ki je kasneje izgubil šele finalni dvoboj proti Švicarju Rogerju Federereju.

Odsotnost Rafaela Nadala je velik 'hendikep' za wimbledonske organizatorje in žalostna novica za ljubitelje teniške igre

''Sedaj si bom vzel nekaj časa, da si opomorem. Obljubim, da bom dal vse od sebe, da se vrnem v najkrajšem možnem času'', je bil žalosten Malorčan, ki ima ža kar nekaj časa težave s koleni (tendinitis).

''Športniki igramo kljub bolečinam, a nikoli ne veš kje je meja'', je še dodal šestkratni zmagovalec turnirjev za grand slam, nato pa je začel odgovarjati na vprašanja španskih novinarjev.

Letošnji Wimbledon se je tako začel brez 1. nosilca in branilca naslova, ki je lani v epskem finalu prevzel travnati primat takrat še prvemu igralcu sveta Rogerju Federerju. Švicar je bil že tako prvi favorit turnirja na sveti travi, v odsotnosti Nadala pa mu bo največji konkurent vsekakor domačin Andy Murray.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete