STROKOVNJAKI: Nadalu lahko preti konec kariere!

28.06.2009

Poškodba kolen, ki je prvega igralca sveta Rafaela Nadala oddaljila od branjenja naslova na letošnjem Wimbledonu, bi lahko ogrozila njegovo kariero, mislijo nekateri strokovnjaki.

''Nadal je občutil bolečine (tendinitis) na obeh kolenih že pri 21 letih. Sedaj jih ima 23, a 'kolena so mu obrabljena kot bi imel 33 let' '', je povedal fitness inštruktor Sean Corvin.

''Dovolj je samo, da pogledate število športnikov, ki so končali kareiro in odšli v t.i. pokoj zaradi tendinitisa in jasno vam bo v kakšnem položaju se nahaja. Takšna kolena ne zdržijo več intenzivnega treninga in zaradi tega pride do slabše forme in posledično do slabših rezultatov'', je objasnil Corvin, eden najbolj priznanih inštruktorjev za fitness in zdravje.

Rafael Nadal je edini, ki je v zadnjih letih resno konkuriral Švicarju Rogerju Federerju, lani pa mu je vzel primat prvega igralca sveta

Teniški trener Sven Groneveld, ki dela z Ano Ivanović in Fernandom Verdascom, je zaključil, da je za Nadala umik iz wimbledonskega turnirja verjetno velik udarec, prav tako kot bolečine v kolenih. ''Nikoli še nisem slišal, da tako mladega tenisača bolijo kolena. Nadal je edinstven primer'', je izjavil Groneveld za britanski Guardian.

Šetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam hoče pozdraviti težave z jemanjem zdravil, fizioterapijo in utrjevanjem mišic. No, Groeneveld misli, da je v Nadalovem primeru napravljena trajna škoda, ki se je ne da več popolnoma odpraviti.

''Če otroci od začetka igrajo na trdih podlagah, to vpliva na njihovo rast in kasneje poveča možnost poškodb. Mislim, da v razdobju rasti nikakor ni dobro igrati na trdi podlagi ali betonu'', je rekel nizozemski trener.

Na koncu naj še dodamo, da je Španec še vedno vodilni na teniški lestvici ATP, a če Roger Federer osvoji vseangleški klub, se bo vrnil nazaj na prvo mesto.

Rafael Nadal je eden najbolj priljubljenih teniških igralcev sveta. Kljub izostanku, mu na Wimbledonu ne manjka podpore, da se čim hitreje vrne na turnirje

pripravil: L.S.(povzeto po Buzzle.com)

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete