FENOMENALNO: Blaž Kavčič prvi Slovenec z drugo zmago na teniških turnirjih!

28.06.2009

CONSTANTA, ROMUNIJA - Slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je veliki zmagovalec turnirja serije Challenger v Romuniji. ČESTITKE BLAŽ KAVČIČ!

V finalu 30,000 evrov vrednega preščenega turnirja je pospravil z Nemcem Julianom Reisterjem, 227. igralcem sveta s 3-6, 6-3 in 6-4. 22-letni Blaž je izgubil prvi niz, kar pa ga ni dotolklo. Še več pritisnil je na plin ter v naslednjih dveh spravil na kolena Nemca, ki se je upiral več kot 3 ure.

Četrtopostavljeni Ljubljančan se nahaja v izjemni formi. V dveh mesecih je igral kar v štirih finalih turnirjev serije Challenger in po dveh porazih in zmagi v italijanski Alessandriji je dodal triumf še v romunski Constanti. Njegovo število zmag iz zadnjih turnirjev se je povzpelo na 24, izgubil pa je le petkrat, med tem časom (manj kot dva meseca) pa je zamenjal tri podlage, kar pa ga ni prav nič oviralo na poti k uspehom. Za veliko zmago je Blaž dobil novih 75 točk na lestvici ATP in ček v vrednosti 4,300 evrov.

Poglejte si video finalnega obračuna, ki ga je v Alessandriji pred mesecem dni dobil Blaž Kavčič

Kavčič se bo v naslednjem tednu udeležil turnirja serije Challenger (pesek, 30,000 evrov), ki bo potekal v nam bližnjem kraju, hrvaški Rijeki, njegov prvi nasprotnik pa bo Španec Daniel Munoz-De La Nava.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si, facebook - Blaž Kavčič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete