Serena Williams dobila epski polfinale z Jeleno Dementjevo!; Katastrofa Dinare Safine!

02.07.2009

WIMBLEDON - Ameriška teniška igralka Serena Williams (2. nosilka) je velika zmagovalka prvega polfinala na letošnjem wimbledonskem turnirju med posameznicami. Po skoraj 3 urah je strla močan odpor četrtopostavljene Rusinje Jelene Dementjeve s 6-7, 7-5 in 8-6.

Parafrazirajmo Garya Linakerja - tenis je šport, v katerem si dve dekleti podajata žogico preko mreže, a na koncu zmagata sestri Williams. Serena se je petič uvrstila v finale Wimbledona, kjer bo poskušala tretjič zmagati.

Serena se je izvlekla iz krempljev Jelene Dementijeve na veličasten način

Američanka je v najdaljšem polfinalu v  zgodovini turnirja (2 uri in 49 minut) trgala, trgala in se končno iztrgala iz ne dovolj ostrih krempljev Jelene Dementjeve. Zmagovalko je odločil prodorni servis Williamsove (20-3 v asih), še bolj pa njena šampijonska mentaliteta. Serena je hitro pozabljala na napake, ki jih je bil kar veliko in najbolje odigrala v ključnih trenutkih dvoboja. Rešila je zaključno žogo Rusinje, v drugem nizu pa ubranila par ključnih brejk žog. Ko nekdo igra tako hrabro, ga spremlja tudi sreča. Skoraj vsaka sporna žogica proti koncu dvoboja je bila odločena v Serenino korist.

Najbolj noro je bilo pri vodstvu Dementijeve 4-3 v drugem nizu. Imela je 30:40 in manjkala ji je le še točka, da servira za zmago. Zazdelo se je, da je udarec Williamsove končal v avtu, a je sokolje oko pokazalo, da je za milimeter zadela kot, kjer se stikata osnovna in stranska črta.

V tretjem nizu je Dementjeva prišla do brejka ter povedla 3-1, a ji je Serena vrnila z ribrejkom. Američanka je bila pod pritiskom tudi pri 5-4 in 6-5, vendar Rusinja tega ni izkoristila in zakockala prav vse priložnosti. Končno so ji popustili živci, ko je Serenin 'balon' končal na črti in ta je takoj zagrabila priložnost. v 13. igri je Jeleni odvzela servis, kar je praktično pomenilo konec dvoboja.

Pridruži se debati na forumu

Jelena Dementjeva je zapravila lepo število žog za zmago in uvrstitev v veliki finale

Serena gre tako v finale, kjer bo igrala s setro Venus. Ta je povsem ponižala prvo igralko sveta Dinaro Safino s 6-1, 6-0, Jeleni pa polfinale ostaja največji domet na Wimbledonu. V kareiri je leta 2004 prišla še do finala OP Francije in OP ZDA.

Venus je kraljica Wimbledona zadnjih deset let

Po pričakovanju smo prišli do osmega finala na grand slamih, ki ga bosta začimili sestri Williams. O dvoboju med Venus in Dinari je škoda odvečnih besed. Starejša od sester Williams je obračun končala v samo 51 minutah in Rusinja, ki bo čez dva tedna nastopila tudi na portoroškem turnirju, ni napravila ničesar. Enosmerni promet bi lahko označili drugi polfinale, saj Moskovčanka ni našla recepta oziroma orožja za igro temnopolte Američanke.

"Sanje so se uresničile. Na Wimbledonu se res dobro počutim, poleg tega imam ogromno izkušenj, toda čaka me še najtežja preizkušnja - finale proti sestri Sereni," je takoj po dvoboju dejala Venus Williams.

 

Dinara bo kljub porazu v polfinalu Wimbledona ostala na prvem mestu WTA lestvice

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon

ženske - Polfinale:

(2) Serena Williams (USA) d. (4) Elena Dementieva (RUS) 67 75 86

(3) Venus Williams (USA) d. (1) Dinara Safina 61 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete