Federer brez težav v sedmi wimbledonski finale!

03.07.2009

WIMBLEDON - Kralj travnatih igrišč Roger Federer se je po lepi zmagi nad 24. nosilcem Tommyem Haasom uvrstil v sedmi zaporedni wimbledonski finale in bo v nedeljo poskušal preseči svoj rekord zmag na turnirjih za grand slam, ki si ga deli s Petom Samprasom.

21. zaporedni polfinale na GS -jih je švicarski teniški velemojster dobil v treh zaporednih nizih s 7-6, 7-5 in 6-3 in si priigral še eno priložnost, da po lanskem finalnem porazu proti Rafaelu Nadalu, nadaljuje z zbiranjem trofej na Wimbledonu.

'See ya in final' si je mislil Roger ter pomahal gledalcem po polfinalni zmagi proti Haasu

Srečanje se je odvijalo povsem po pričakovanju. Oba igralca sta se z dobrimi začetnimi udarci vseskozi držala v igri in posledično prišla do 13. igre, kjer je Švicar še enkrat več prikazal svojo zbranost v najbolj odločilnih trenutkih ter povedel v nizih. Tudi v drugem nizu so gledalci na osrednjem igrišču gledali izenačen dvoboj, potem pa je 27-letni Federer le izkoristil brejk priložnost, ki mu jo je ponudil Nemec z nekaj napakami.

Prednost 14-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam je bila v tem trenutku že ogromna in verjetni ni bilo gledalca, ki ne bi verjel v zmago s 3-0 v nizih. Prav to se je zgodilo. V 8. igri je 31-letni nemški teniški veteran Švicarju pripravil kar pet brejk priložnosti kar je bilo več kot preveč, da se je poslovil iz letošnjega turnirja v zanj dobrem polfinalu. V zadnji igri je Roger le še dodal 'smetano na torto', dobil servis brez izgubljene točke, zaključil pa na na Samprasov način s 'Slam Dunkom'.

'Slam Dunk' Rogerja Federerja - veličasten zaključek dvoboja

Za Federerja je bila to 18. zaporedna zmaga, v zadnjih sedmih letih pa ima na vseangleškem klubu 47 zmag in 1 poraz (lani ga je v finalu premagal španski mojster tenisa Rafael Nadal). Z igranjem v nedeljskem finalu bo imel priložnost, da pride na vrh teniške zgodovine s 15. osvojenimi turnirji za grand slam, slavje na zelenici osrednjega wimbledonskega stadiona pa bi ga zopet vrnilo na prestol teniške lestvice ATP, katerega mu je lani 8. avgusta po 4 letih in pol prevzel Rafa.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon

moški - polfinale:

(2) Roger Federer (SUI) d. (24) Tommy Haas (GER) 76 75 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete