Andy Roddick zavil Veliko Britanijo v črnino!

03.07.2009

WIMBLEDON - Šestopostavljeni igralec letošnjega Wimbledona Američan Andy Roddick je ugasnil britanske sanje o prvem naslovu na domačem prizorišču. V štirih nizih je s 6-4, 4-6, 7-6 in 7-6 ustavil Andya Murraya pred zadnjo stopničko, sam pa prišel do velikega nedeljskega finala, ki ga bo igral s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Britanci na svojega zmagovalca čakajo že 73 let. Andy Roddick jih je postavil v še eno leto agonije

Otočani so v solzah! Andy Roddick jim je uničil sanje po 187 minutah polfinala in končal Murraymanijo. V nedeljo se bo boril za drugi grand slam v karieri potem, ko je bil leta 2003 najboljši na OP ZDA. Za Ameičana bo to tretji wimbledonski finale in še tretjič mu bo nasproti stal Roger Federer, ki je v prvem polfinalu dneva premagal Tommya Haasa.

Prvi brejk v dvoboju je uspel 26-letnemu Roddicku in to ob najbolj neprimernem trenutku za Škota. Z izkoriščeno brejk žogo je prišel do prvega niza s 6-4. tretji igralec sveta mu je vrnil z identičnim rezultatom, ko mu je uspelo ukrasti servis že v prvi igri 2. niza.

Pridruži se debati na forumu

Murray je letošnjo misijo 'Wimbledon' končal v polfinalu, tam, kjer se je že štirikrat ustavil njegov predhodnik Tim Henman

Nato sta sledili dve podaljšani igri, v katerih je bil šestopostavljeni Roddick bolj priseben in jih je dobil z 9-7 in 7-5. Za Teksačana je bila to šele tretja zmaga proti Murrayu v devetih poskusih in verjetno najbolj sladka. Razpršil je sanje Britancev, da bi na tronu videli svojega ljubljenca po 73 letih. Za slavje otočanov je bilo vse pripravljeno - celo Andy Murray je nosil repliko obleke Freda Perrya, zadnjega britanskega zmagovalca na turnirjih za grand slam.

No, v finalu bo imel Roddick veliko težjo nalogo. Na nasprotni strani mreže mu bo stal igralec s katerim je izgubil 18 dvobojev v 20 obračunih.

Andy Roddick se je po veliki zmagi prijel kar za glavo

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon

moški - polfinale:

(2) Roger Federer (SUI) d. (24) Tommy Haas (GER) 76 75 63
(6) Andy Roddick (USA) d. (3) Andy Murray (GBR) 64 46 76 76

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete