WIMBLEDON: Venus predala krono sestri Sereni!

04.07.2009

WIMBLEDON - Na teniškem grand slam turnirju odprtega prvenstva Anglije bi lahko po finalu posameznic rekli 'nič novega', z izjemo zmagovalke, ki pa je iste krvi kot lani. Potem, ko sta se v četrtek po zmagah v polfinalnih obračunih v finale uvrstili sestri Williams je bilo že vnaprej znano, da bo družina Williams že osmič v desetih letih osvojila naslov na sveti travi Wimbledona.

Razlika je samo ena. 29-letna Venus je wimbledonsko krono predala sestri Sereni, ki je v finalnem obračunu slavila s 7-6 in 6-2. Mlajša od sester Williams je tako prišla do tretje lovorike na igriščih All England kluba

Venus Williams je izgubila finale turnirja na sveti travi po dvajsetih zmagah in dveh zaporednih naslovih na vseangleškem klubu

V prvem nizu sta igralki držali svoj servis vse do podaljšane igre, pred tem pa je v osmi igri Venus imela dve priložnosti za brejk, a jih ni izkoristila. 13. igra je pripadla mlajši sestri, ki je z izjemno lepim lobom prišla do vodstva v nizih.

Drugi niz je trajal samo pol ure, v njem pa je tretja igralka sveta Serena dvakrat ukradla servis Venus, ki nikakor ni našla orožja za Serenino najboljšo predstavo na letošnjem Wimbledonu. Rezultat 7-6, 6-2. Serena je imela kar 94% izkoristek točk na prvi servis, zadela je 12 asov (2), naredila pa je 12 nevsiljenih napak.

Serena je v finalu prikazala najboljšo igro in zasluženo dvignila zlati krožnik

Serena Williams je prišla do 11. lovorike na turnirjih za grand slam in tretje na Wimbledonu, Venus pa ostaja pri petih krožnikih, ki ga prejme zmagovalka travnatega grand slama v južnozahodnem Londonu.

Sestri bosta čez kakšno uro igrali še finale dvojic med ženskimi pari.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon

ženske - Finale:

(2) Serena Williams (USA) d. (3) Venus Williams (USA) 76 62

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete