VIDEO INTERVJU - Blaž Kavčič: ''Utrujenost mi je odnesla finalno zmago!''

06.07.2009

REKA, HRVAŠKA - Slovenski teniški reprezentant Blaž Kavčič, ki se na najnovejši lestvici ATP nahaja na rekordnem 140. mestu, je včeraj igral že v peti finale turnirjev serije Challenger v zadnjih dveh mesecih.

Po dveh osvojenih naslovih (Alessandria, Constanta) in dveh finalnih porazih, mu je včeraj še eno slavje preprečila velika utrujenost. 22-letni Ljubljančan se je boril po najboljših močeh, a sveži Italijan Paolo Lorenzo je z natančnimi visokimi spinanimi žogami in dobrim serviranjem preprečil tretji naslov. Kljub temu ima Blaž za sabo izjemen teden, na reškem turnirju pa je še enkrat več zapustil odličen vtis.

 

Poglejte si intervju z Blažem Kavčičem po včerajšnjem finalnem nastopu

Njegove igre je opazil tudi direktor umaškega turnirja Slavko Rasberger, ki je obljubil, da bo najboljši slovenski teniški igralec prvi na listi za pridobitev t.i. 'wildcarda', kar bi pomenilo, da bi zaigral v glavnem delu tega peščenega turnirja.

Kavčič se sedaj odpravlja na dvodnevni počitek, v sredo pa ga že čakajo priprave za nastop v pokalu Davis, kjer bo naša reprezentanca igrala z ekipo Litve na Otočcu. V postavi so poleg Blaža še Grega Žemlja, Luka Gregorc in Andrej Kračman, a 25-letni Gregorc naj bi se na zadnjem turnirju v ameriškem mestu Winnetka poškodoval, zato je njegov nastop pod vprašajem. Kapetan DC-ja reprezentance Blaž Trupej bo končni seznam objavil danes, ko je ob 12.00 uri napovedana tiskovna konferenca.

Finalista reškega turnirja Paolo Lorenzo(levo) in Blaž Kavčič (desno)

pripravil: L.S.

foto. Tenisportal.si

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete