Safina slavila pred polnimi trubunami v Portorožu!

27.07.2009

PORTOROŽ - Prva igralka svetovne ženske teniške lestvice Dinara Safina je osvojila največji letošnji turnir na slovenskih tleh Banka Koper Slovenia Open. V finalu je po maratonskem dvoboju ugnala lanskoletno zmagovalko iz Italije, Saro Errani s 6-7, 6-1 in 7-5.

Dinara Safina je letos izjemno popestrila peto izvedbo portoroškega turnirja na igriščih ŠRC Marina, njen nastop v finalu pa je osrednje igrišče napolnil do zadnjega kotička, saj so bile vstopnice - ne boste verjeli, razprodane že dan prej. Skupaj z Italijanko Saro Errani sta gledalcem pričarali izjemen finale, ki je trajal skoraj tri ure.

Sara Errani je bila po tekmi zelo razočarana, saj se je zavedala, da je iz rok izpustila dragoceni skalp (številko ena WTA lestvice)

V prvem nizu smo videli zelo dolge točke in pa 'plejado' brejkov (na vsaki strani po tri), po podaljšani igri pa ga je dobila Italijanka. Safina je v tem delu igre že po njeni stari navadi napravila kar nekaj dvojnih napak, vse skupaj pa je pripeljalo do tega, da je izgubila prvi niz na turnirju.

V drugem nizu je varovanka hrvaškega trenerja Željka Krajana stopila na plin ter na hitro prišla do vodstva 4-0, kar je več kot zadostovalo za izenačenje v nizih. "Po prvem nizu sem bila zelo razočarana. Trener mi je dejal, naj žogice udarjam bolj hitro in naj pokažem več zbranosti, saj se mi bo le tako ponudila priložnost za točko. Ko sem to spremenila, mi je šlo res na bolje," je po dvoboju povedala Safina, ki je ta niz zaključila v le 30 minutah.

Tudi začetek tretjega, odločilnega niza je pripadel Safini in marsikomu se je zazdelo, da bo tekma na hitro odločena v korist prve igralke sveta, a s tem se nikakor ni strinjala trdoživa Italijanka, ki je po zdravniški pomoči (obračun je bil za nekaj časa prekinjen) nato izenačila na 2-2. V 9. igri je z brejkom celo povedla 5-4 in imela servis za končno zmago vendar se je Rusinja rešila, nato pa z manjšimi težavami le spravila finale pod svojo streho.

Tekmici sta med srečanjem kar nekajkrat poklicali svoja trenerja na posvet, kar je novost v letošnji sezoni pri dekletih, saj so se morale pred tem igralke med dvobojem znajti same.

Dinara Safina je pokal za zmago prejela od predsednika republike Slovenije Danila Turka

Tretjo letošnjo lovoriko je Safina prejela iz rok predsednika države Danila Turka, na turnirju pa so jo spremljali tudi starši. Izjemen teden se je končal z govori predsednice turnirja Mime Jaušovec, direktorjem turnirja Andreja Bizjaka in seveda s pohvalnimi besedami predsednika države, ki je dejal, da je spremljal enega najbolj veličastnih dvobojev v zadnjih letih.

pripravil: L.S.

foto: tenisportal.si, daylife.com

Banka Koper Slovenia Open 2009
Portorož, SLO
Julij 20 - 26
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

(1) Dinara Safina (RUS) d. (5) Sara Errani (ITA) 67 61 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete