Davidenko v finalu Umaga pometel s Juanom Carlosom Ferrerom!

02.08.2009

UMAG, HRVAŠKA - Ruski tenisač in prvopostavljeni igralec turnirja Studena Croatia Open Nikolaj Davidenko je z impresivno predstavo prišel do končne zmage, ki ga je na listo istrskega turnirja postavila kot 14. zmagovalca v dvajsetih letih.

Nikolaj je za drugo zaporedno zmago na turnirjih serije ATP v finalu odpravil Juana Carlosa Ferrera, nekdanjega prvega igralca sveta in tako demantiral tiste, ki so pričakovali zanimiv boj za lovoriko. Že v prvi igri prvega niza se je videlo, da tokrat z Davidenkom ne bo šale, saj je bil na robu, da takoj ukrade servis Špancu. No, ni mu uspelo in trda igra se je nadaljevala vse do pete igre, ko je Rus spretno izkoristil priložnost za brejk. Ferrero mu ni ostal dolžan in z ribrejkom poravnal izid, a je nato takoj še enkrat izgubil svoj servis, za slovo od niza pa na začetni udarec klonil še enkrat. (6-3)

Davidenko je v 8 dneh prišel do dveh zmag na turnirjih serije ATP (Hamburg, Umag)

V drugem nizu so Davidenku zrasla krila in je Špancu podelil 'kravato', sam pa je prišel do 16. lovorike v karieri, z uspehom pa se bo dvignil na lestvici še za eno mesto (iz devetega na osmo).

Turnir v Umagu se je končal z ognjemetom, zelo zanimivo pa bo videti kaj se bo s peščenim turnirjem nadaljevalo v prihodnjih mesecih, saj naj bi direktor Slavko Rasberger rad zamenjal pesek za 'beton' oziroma trdo podlago. Če bi mu uspelo si lahko v tem obmorskem letovišču v prihodnje nadejamo slovita imena iz prve deseterice, ki bi jim tak turnir verjetno dobro služil za pripravo na zadnji grand slam sezone, ki se igra v začetku septembra v New Yorku.

Španski 'playboy' v finalu proti N. Davidenku ni imel nikakršnih možnosti

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Studena Croatia Open 2009
Umag, HRV
27.07.2009-02.08.2009
Nagradni sklad: $450000
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[1] N Davydenko (RUS) d [5] J Ferrero (ESP) 63 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete