Le kaj je zapravil Roger Federer!

14.08.2009

MONTREAL, KANADA - Masters turnir v kandskem Montrealu je v drugem četrtfinalu postregel z dvobojem, ki je po razburjenju lahko razveselil vse prisotne na stadionu in pred malimi ekrani. Roger Federer in Jo-Wilfried Tsonga sta se spopadla za vstop med štiri, na koncu pa je veliko zmago slavil Francoz.

Neverjetno, kaj je zapravil prvi igralec sveta Roger Federer. Po vodstvu 5-1 v tretjem nizu četrtfinala turnirja serije 1000 proti Francozu Jo-Wilfriedu Tsongi se je nato povsem izgubil ter zapravil ves kredit. V 12. igri (6-5) je Tsonga že vodil 40:0 na Švicarjev servis in imel tako tri zaključne žoge za zmago, a se je ta mojstrsko izvlekel ter pripeljal igro v podaljšek, kjer pa mu povratek ni več uspel. Rezultat 7-6, 1-6, 7-6 za Tsongo.

Tsongi je uspel veliki 'come back' in to proti najboljšemu igralcu sveta Rogerju Federerju

Ja, to je bil prvi poraz Baselčana po 2. maju, ko ga je v polfinalu turnirja 1000 v Rimu ugnal Novak Djoković, za tem pa je nanizal 21 zmag, prvič v karieri osvojil Roland Garros (prišel do kariernega grand slama) in še šestič, po epskem finalu z Andyem Roddickom, prišel do wimbledonske krone. Zmagoslavje na sveti travi ga je postavilo za najuspešnejšega teniškega igralca v zgodovini, saj je v svojo vitrino pospravil še 15. naslov iz štirih največjih turnirjev sveta. Da je bil julij popoln pa je poskrbela še njegova žena Mirka, ki je 23. rodila dvojčici Mylo Rose in Charlene Rivo.

24-letni Tsonga, rojen v Le Mansu, je do prve brejk priložnosti prišel šele v 8. igri tretjega niza, jo rutinirano izkoristil, nato pa je Roger doživel popoln 'black out', Tsonga pa je dobil krila. Dvoboj je potekal kot bi pisatelj pisal knjigo. Začetek odličen za oba, drugi in tretji niz povsem v znamenju Švicarja, končnica pa je pripadla francoskemu junaku, ki še sam ni mogel verjeti kaj mu je uspelo. Tsonga se bo v polfinalu pomeril z najboljšim britanskim igralcem Andyem Murrayem, ki je v prvem četrtfinalu v 82 minutah deklasiral Nikolaja Davidenka.

Andy Murray 'se spogleduje' s številko 2 na svetovni teniški lestvici ATP

Škot je tako končal serijo 12. zaporednih zmag Rusa, ki je slavil na peščenih turnirjih v Nemčiji in Hrvaškem. Z zmago 6-2, 6-4 je Murray prišel do tretjega polfinala v štirih letih na Rogers Cupu. Lani ga je v polfinalu premagal kasnejši zmagovalec Rafael Nadal. Škot bi z igranjem v finalu na tem prestižnem turnirju prišel na 2. mesto teniške lestvice ATP, a le če Španec Rafael Nadal izgubi četrtfinalni ali polfinalni dvoboj.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Rogers Cup 2009
Montreal, KAN
08.08.2009-16.08.2009
Nagradni sklad: $3000000
Podlaga: Trda
Tip: ATP



Četrtfinale:

[7] J Tsonga (FRA) d [1] R Federer (SUI) 76(5) 16 76(3)
[3] A Murray (GBR) d [8] N Davydenko (RUS) 62 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete