Pennetta misli, da bo v Italiji norišnica!

15.08.2009

Flavia Pennetta bo v ponedeljek postala prva italijanska teniška igralka, ki bo uvrščena v Top 10 na lestvici WTA Sony Ericsson Championship.

Flavia pričakuje, da bo na apeninskem polotoku norišnica, ko se naslednji mesec vrne domov. 27-letnica je v četrtfinalu močnega turnirja v Cincinnatiju odpravila Slovakinjo Danielo Hantuchovo in povečala svojo serijo zmag na 15. Na najnovejši lestvici, ki izide v ponedeljek, se bo simpatična Italijanka prebila med najboljšo deseterico teniških igralk sveta.

Flavia Pennetta je ena najbolj simpatičnih igralk na WTA turneji

''Uresničile so se mi sanje'', je povedala 14. nosilka turnirja. ''Vedno sem si želela biti ena najboljših na svetu in to mi je sedaj uspelo. Ma, to je noro.''

''To mi res veliko pomeni. Večina je pričakovala moj preboj med najboljše že na začetku leta, ko sem febrauarja prišla do 11. mesta''.

Adriano Panatta in Corrado Barazzuti sta Italijana, ki sta v moškem delu turneje že bila med deset, Flavia pa bo prva Italijanka s tem dosežkom in prav zato pričakuje, da se bodo njeni rojaki veselili z njo, ko bo končala ameriško turnejo.

''Za zdaj sem govorila le z mojo mamo. Prav tako sem dobila že 'nešteto' SMS sporočil, zato mislim, da bo noro vzdušje'', pravi Pennetta. ''Verjetno je bolje, da sem (ta čas) tukaj, še posebej zaradi osredotočenosti. Po vseh teh turnirjih pa bom komaj čakala da se vrnem in nato uživam v teh izjemnih trenutkih''.

OP ZDA se začne 31. avgusta in Flavia bo tam verjetno ena skritih favoritinj.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete