Yanina Wickmayer je še druga Belgijka v polfinalu US Opna!

09.09.2009

Kar dve Belgijki sta se uvrstili v polfinale OP ZDA, kar je verjetno navdušujoče za vseh 10 milijonov prebivalcev, ki živijo v deželi sedeža Evropske Unije. Po Kim Clijsters se je namreč med 4 uvrstila še 50. igralka sveta, Yanina Wickmayer.

Yanina Wickmayer je v prvem četrtfinalnem dvoboju dneva premagala Ukrajinko Katerino Bondarenko s 7-5 in 6-4. 20-letna Belgijka je izkoristila vse priložnosti, ki so se ji ponudile s strani Ukrajinke, ki je samo dva mesta slabše rangirana od zmagovalke.

Yanina Wickmayer se je v polfinalu OP ZDA pridružila rojakinji Kim Clijsters

Že sam prvi niz je trajal dlje kot nekateri dvoboji na letošnjem OP ZDA, Wickmayerjevi pa je v tem delu igre uspel brejk več od Ukrajinke (2-1). V drugem je Belgijka zbirala točko za točko, na koncu pa se je spet izšlo za brejk več in uvrstitev v polfinale, kar je seveda izid njene kariere. Če bi kdo pred prvenstvom rekel, da bo Wickmayerjeva igrala dvoboj za finale, bi verjetno pokali od smeha še največji teniški strokovnjaki, a tako pač je. Yanina sedaj čaka na obračun zadnjega četrtfinala, kjer se bo Caroline Wozniacki pomerila s še eno senzacijo prvenstva v New Yorku, Američanko Melanie Oudin.

V drugi polfinale sta se že včeraj uvrstili povratnica na teniška igrišča Kim Clijsters iz Belgije in branilka naslova Serena Williams. Poznavalci tenisa in ameriški novinarji so ta dvoboj že označili kot finale pred finalom.

Pridruži se debati na forumu

 

Katerina Bondarenko je v četrtfinalu izpustila veliko priložnost, ki se ne ponudi vsak dan. Četudi bo še kdaj igrala med osmimi najboljšimi na turnirju za grand slam, bo skoraj sigurno na nasprotni stran imela višjepostavljeno igralko, kot jo je imela danes (50.)

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2009
Flushing Meadows, ZDA
Avgust 31 - September 13, 2009
Nagradni sklad: $9756000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Četrtfinale:

Yanina Wickmayer (BEL) d. Kateryna Bondarenko (UKR) 75 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete