Kim Clijsters pokorila vse!

14.09.2009

NEW YORK, ZDA - V eni roki je držala hčerko v drugi pa pokal. Uživala je v materinstvu in v osvojitvi odprtega prvenstva ZDA!

Kim Clijsters je danes pisala zgodovino saj je postala 1. teniška igralka, ki ni bila postavljena kot nosilka in je  osvojila Flushing Meadws in ob tem po letu 1980 1. v vlogi matere.





V finalu je 26 letna Belgijka Kim Clijsters premagala 19 letno Danko Caroline Wozniacki s 7:5,6:3 v nizih. Ko je osvojila zadnjo točko je Kim padla na kolena in neustavljivo jokala. Seveda so bile to solze sreče, saj je Kim v 2 mesecih po vrnitvi v aktivni tenis naredila "nemogoče".

Kim : "Še vedno se mi vse skupaj zdi neresnično. To ni bilo v mojih načrtih. Prišla sem, da si povrnem občutek igranja na grand slam turnirjih, sedaj pa tole".





Kim Clijsters je tako osvojila svoj 2. turnir za grand slam, prvega prav tako v New Yorku leta 2005. Od takrat je imela stalne probleme s poškodbami zato se je odločila, da konča kariero in se posveti družini. Vse ostalo kar se je zgodilo kasneje je postalo zgodovina... .





V finalu je Kim Clijsters igrala popolnoma drugače kot poti sestrama Williams pred tem, kjer so kraljevali močni udarci in hitro zaključevanje točk. Tokrat smo gledali igro v kateri sta nasprotnici čakali na napako druge in to je v 1. nizu prineslo vodstvo Caroline s 4:2. To je bila igra zelo dolgih izmenjav. Ko se je Clijsterseva rešila pri rezultatu 5:5 je naredila odločini brejk in dobila niz.





V drugem je bilo vse skupaj veliko lažje za Kim in še preden sta se igralki zavedli je že bilo konec dvoboja, mala hčerka Jade pa v naročju zmagovalke.

Kim : "Prekrasno se počutim kot mama. Komaj čakam, da se bom nekaj tednov bolj posvetila hčerki in vsem rutinskim opravilom matere".

Caroline : "Vrnila se je zato, ker misli da je zabavno in ker ima rada tenis. Čeprav ne vem kako je igrala pred leti, mislim, da je sedaj boljša igralka kot prej".


foto : reuters, ap, gettyimages, foxsports
priravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete