Polona Hercog od danes naprej najboljša slovenska teniška igralka na lestvici WTA! Kim Clijsters 19. igralka sveta!

14.09.2009

18-letna Polona Hercog je z današnjim dnem postala najboljša teniška igralka Slovenije na teniški lestvici WTA.

Igralka iz Kamnice pri Mariboru je na računalniški lestvici namreč prehitela dolgoletno vodilno igralko na sončni strani Alp Katarino Srebotnik, ki je zaradi poškodbe izpustila celotno letošnjo sezono, saj se je vrnila šele na OP ZDA, kjer pa je izpadla v 1. krogu proti Nadji Petrovi. Zaradi lanskega igranja v osmini finala je izgubila zajeten izkupiček točk, kar jo je potisnilo na 79. mesto WTA lestvice.

Lestvica slovenskih igralk na dan 14.9.2009

 

75. Polona Hercog +6 (846)
79. Katarina Srebotnik -23 (807)
105. Maša Zec Peškirič -10 (608)
254. Andreja Klepač -4 (191)
306. Tadeja Majerič +26 (144)
361. Petra Rampre +7 (111)

Po drugi strani je Hercogova pridobila 6 mest in prišla do uvrstitve kariere, trenutno se nahaja na 75. mestu. 10 mest je izgubila Maša Zec Peškirič, ostale naše pa se nahajajo na podobnih mestih kot pred 14 dnevi.

Pravljico o Kim Clijsters si bodo verjetno sposodili tudi hollywoodski producenti

Na vrhu lestvice ni prišlo do sprememb. Še naprej ostaja vodilna Rusinja Dinara Safina, ki bo ta polžaj držala tudi v naslednjem tednu, kajti Sereni Williams se po polfinalnem verbalnem izpadu in porazu proti zmagovalki OP ZDA Kim Clijsters ni uspelo prebiti v finale, za njo pa se nahajata sestri Williams. Četrta je sedaj Svetlana Kuznjecova, šesta pa finalistka New Yorka Caroline Wozniacki. Tri mesta je po zadnjem grand slamu sezone izgubila Jelena Janković, izjemna Kim Clijsters pa se je po treh odigranih turnirjih po dveh letih in pol zavihtela na 19. mesto.

Nove uvrstitve na moški teniški lestvici ATP bodo objavljene jutri.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, itfbiella.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete